Γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κατάφερε να τραβήξει για μια ακόμα φορά τα «φώτα» πάνω του, δίνοντας μια από τις «Χρυσές Μπάλες» που κέρδισε στην καριέρα του στο «Make A Wish Foundation».

Υπενθυμίζεται ότι στην πλούσια και γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα και μεταξύ αυτών, πέντε φορές την «Χρυσή Μπάλα» (το 2008 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτές του 2013, 2014, 2016, 2017 φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης).

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία για κάθε ποδοσφαιριστή, η «Χρυσή Μπάλα», που κατέκτησε ο διάσημος Πορτογάλος το 2013 κρύβει μία ιδιαίτερη και όμορφη ιστορία.

Ο 37χρονος επιθετικός της Αλ Νασρ δώρισε τη συγκεκριμένη «Χρυσή Μπάλα» σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, υπεύθυνο για την υποστήριξη παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Πρόκειται για το τρόπαιο που πουλήθηκε έναντι 645.000 ευρώ σε δημοπρασία στο Λονδίνο από το «Make A Wish Foundation» στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο, Ιντάν Οφερ.

Σύμφωνα, πάντως, με την αγγλική εφημερίδα «The Mirror», η συγκεκριμένη «Χρυσή Μπάλα» που δόθηκε πρόκειται για ένα τέλειο αντίγραφο και ότι το αρχικό τρόπαιο (φαίνεται πως εκτίθεται ακόμη στο μουσείο του Πορτογάλου σταρ στην Μαδέρα).