Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ της θρυλικής ερμηνεύτριας Νάνας Μούσχουρη εκτίθενται στη διάσημη γκαλερί Sabine Bayasli του Παρισιού για καλό σκοπό, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος για τα Νοσοκομεία (Fondation des Hôpitaux), πρόεδρος του οποίου είναι η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν.

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν το Σάββατο για να ελέγξουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της έκθεσης που ξεκινάει σήμερα. Η απόφαση της Ελληνίδας σταρ να βγάλει προς πώληση 400 προσωπικά της αντικείμενα από την εποχή που μεσουρανούσε στην παγκόσμια μουσική σκηνή δεν ήταν τυχαία. Όπως αποκάλυψε η ίδια, προέκυψε μετά την περιπέτεια που βίωσε το 2021, όταν νόσησε από κορονοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μέρες στην εντατική του νοσοκομείου με διπλή πνευμονία. Στο πλευρό της ερμηνεύτριας όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο τη συγκίνησε με την αφοσίωση και την υποστήριξη που της έδειξε, ώστε να βγει νικήτρια από τη μάχη.

Στήριξη

Έτσι, με αφορμή την περιπέτειά της, η Νάνα Μούσχουρη θέλησε να στηρίξει το έργο τους προσφέροντας τα έσοδα από τις πωλήσεις των προσωπικών της αντικειμένων στο Ίδρυμα για τα Νοσοκομεία, προκειμένου να μπορεί μελλοντικά να χρηματοδοτήσει νέες δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών, των φροντιστών και των νοσηλευτών.

Βαριές υπογραφές

Ανάμεσα στα εκατοντάδες ρούχα και αξεσουάρ υπάρχουν και κάποια με υπογραφές μεγάλων σχεδιαστών μόδας, που την έντυσαν με haute couture δημιουργίες, όπως Jean-Paul Gauthier, Peer Spook και της ενδυματολόγου Mine Vergès. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί Sabine Bayasli σήμερα, 19 Ιουνίου, από τις έντεκα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, και θα συνεχιστεί από τις δύο μέχρι το απόγευμα. Θα είναι δυνατή και η απευθείας υποβολή προσφορών μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα www.interencheres.com.

*Δημοσιεύτηκε στην On Time στις 19 Ιουνίου 2023.