Δεν χρειαζόταν η ομιλία του Κιλιάν Εμπαπέ στο ημίχρονο του τελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, για να καταστεί σαφές ποιος είναι ο ηγέτης της εθνικής Γαλλίας, αλλά όπως και να έχει ήταν απαραίτητος. Ο ποδοσφαιριστής με το νούμερο 10, δύο μέρες πριν κλείσει τα 24 του, προσπάθησε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του, αφού οι «τρικολόρ» βρίσκονταν 2-0 πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με την Αργεντινή, αλλά, το κυριότερο, δεν... βλέπονταν. 



«Είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο παιδιά, είναι το παιχνίδι μιας ζωής! Τέλος πάντων, δεν μπορούμε να κάνουμε χειρότερα από αυτό που κάναμε. Επιστρέφουμε στο γήπεδο και είτε τους αφήνουμε να παίξουν, είτε βάζουμε λίγη ένταση, μπαίνουμε στις μονομαχίες και κάνουμε κάτι άλλο, παιδιά. Είναι τελικός Παγκόσμιου Κυπέλλου! Είμαστε πίσω με δύο γκολ. Μπορούμε να επιστρέψουμε! Παιδιά, αυτό συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια!» είπε ο Εμπαπέ, που ηγήθηκε της επανάστασης στο δεύτερο ημίχρονο και σχεδόν αποκλειστικά πήγε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. 



Για την ιστορία, έκανε χατ τρικ, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά τον Τζεφ Χαρστ που τα κατάφερε, ενώ έφτασε τα τέσσερα γκολ σε τελικούς, πάνω από Βαβά, Πελέ και Χαρστ, που είχαν τρία. Επιπλέον, μπήκε στην ελίτ κατηγορία ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει σε δύο τελικούς Παγκόσμιου Κυπέλλου.