Στην τελική, ο Κιλιάν Εμπαπέ έβαλε τέσσερα γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022, είχε τρία στα τρία πέναλτι, κάτι εξαιρετικά σπάνιο, πήρε μια εθνική Γαλλίας εν υπνώσει και παρ' ολίγον να της χαρίσει το τρόπαιο. Δεν υπάρχει λόγος, πέραν της γενικής απογοήτευσης, να του κοστίζει η άσεμνη κίνηση του Εμιλιάνο Μαρτίνες κατά τη διάρκεια της βράβευσής του ως κορυφαίου τερματοφύλακα στη διοργάνωση του Κατάρ



Οι Γάλλοι μπορεί να ασχολήθηκαν σχολαστικά με το τι έκανε ο Αργεντινός τερματοφύλακας στο πεδίον της πρόκλησης, αλλά στο τέλος μια κίνηση που προκαλεί μπορεί να πάρει τη μορφή παρωδίας και αυτό συνέβη τουλάχιστον στο μυαλό του Εμπαπέ. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, βγαίνοντας από το «Παρκ ντε Πρενς», κρατούσε ένα κόκκινο αντικείμενο, που έμοιαζε με ψηλόλιγνο... τουμπερλέκι και βρήκε την ευκαιρία να μιμηθεί τον Αργεντινό τερματοφύλακα. 

Τα αγόρια θα μείνουν για πάντα αγόρια, ακόμα κι αν ακροβατούν σε ό,τι είναι προκλητικό και ενδεχομένως σεξιστικό, και ο Εμπαπέ, μαύρος των προαστίων του Παρισιού, σε μια χώρα που εξ απαλών ονύχων μαθαίνει για μια ακροδεξιά που επιθυμεί να διώξει όλους τους... Αφρικανούς Γάλλους, θέλει περισσότερα από αυτό για να προσβληθεί πραγματικά.