Αν ο Λουίς φαν Χάαλ και οι άμεσοι συνεργάτες του, Έντγκαρ Ντάβιντς και Ντάνι Μπλιντ, δεν κρύβουν ένα συγκλονιστικό μυστικό που θα επιδείξουν στη φάση των «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ, τότε ο δρόμος της Ολλανδίας ώστε να φτάσει όσο μακρύτερα γίνεται θα μετατραπεί σε στενωπό και αδιέξοδο, παρά το γεγονός ότι, μετά τη νίκη της 2-0 επί των γηπεδούχων, πέρασε ως πρώτη από τον α' όμιλο. 





Δεν ίδρωσαν καν οι Ολλανδοι -και τώρα δικαίως- για να φτάσουν στη νίκη που χρειάζονταν προκειμένου να τερματίσουν πρώτοι, από τη στιγμή που το Εκουαδόρ δεν θα νικούσε τη Σενεγάλη, στο «Al Bayt» απέναντι στην ομάδα του Φέλιξ Σάντσες, η οποία ήταν φιλότιμη, αλλά δεν... έστριβε με τις 42. 


Ο Κόντι Χάκπο άφησε, δε, το στίγμα του, αφού με το γκολ του στο 26', ύστερα από πάσα του Ντάβι Κλάασεν, σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 



Από αυτήν την περίοπτη κατηγορία δεν λείπει ο... Ολυμπιακός, αφού περιλαμβάνεται ο Χάμες Ροντρίγκες. Πάντως, είναι ο πρώτος Ολλανδός που τα καταφέρνει, ενώ έγινε ο τέταρτος που το κάνει σε τρία διαδοχικά ματς στη διοργάνωση, μετά τους Γιόχαν Νέεσκες, Ντένις Μπέργκαμπ και Γουέσλι Σνάιντερ. 




Οι «οράνιε» έφτασαν στο δεύτερο γκολ τους στο 49', με τον Φρένκι ντε Γιονγκ να σκοράρει με... ριμπάουντ ύστερα από απόκρουση του Μασάντ Μπαρσάμ σε προσπάθεια του Μέμφις Ντεπάι και έπειτα, κλασικά, σχετικά άραξαν, με την εξαίρεση του γκολ του Στιβ Μπέργκχουις, στο 68', που ακυρώθηκε για χέρι του Χάκπο. 

Ολλανδία (Λ. φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Ντε Ρον (83' Κόπμαϊνερς), Φρένκι ντε Γιονγκ (87' Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (66' Μπέρχαους), Ντεπάι (66' Γιάνσεν), Χάκπο (83' Βέγκχορστ).
Κατάρ (Φ. Σάντσες): Μπαρσάμ, Ισμαΐλ (85' Αλ Καντέρ), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Αλ-Χαϊντός (65' Ασανταλιά), Μαντιμπό (65' Μουντιάφ), Χατέμ (85' Αλαελντίν), Αλί (65' Μουντάρι) Αφίφ.