Δεν έχασε με λιγότερα γκολ διαφορά απ' ό,τι στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 η οικοδέσποινα ομάδα του Κατάρ, όμως έδειξε σαφή σημάδια βελτίωσης, παρότι κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει η δεύτερη ομάδα, μετά τη Νότια Αφρική το 2010, που θα αποκλειστεί στους ομίλους ενώ φιλοξενεί τη διοργάνωση. 




Η Σενεγάλη, βεβαίως, είναι μια αντικειμενικά ποιοτική ομάδα και το έδειξε με το 3-1 που επιβλήθηκε των γηπεδούχων στο «Al Thumama», για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης. 




Έτσι, θα περιμένει το παιχνίδι της Ολλανδίας με το Εκουαδόρ, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 18:00 σήμερα, προκειμένου να ξέρει τι θα χρειάζεται στο ματς της τρίτης αγωνιστικής απέναντι στους Λατινοαμερικανούς προκειμένου να προκριθεί στη φάση των «16» της διοργάνωσης. 


Το Κατάρ, από την άλλη, θα αποκλειστεί από τη δεύτερη αγωνιστική εφόσον αυτό το ματς λήξει στην ισοπαλία. Ούτως ή άλλως, όμως, θα πρέπει να νικήσει την Ολλανδία στο τρίτο ματς για να έχει πιθανότητες να περάσει στη διοργάνωση.
Το Κατάρ προέβαλε σθεναρή αντίσταση, αλλά για να μην υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής, αυτό συνέβη στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές του Φέλις Σάντσες πέρασαν το πρώτο μέρος ως ακίνδυνοι, με τη Σενεγάλη να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ήταν από λάθος, εκείνο του Μπουαλέμ Κούκι στο 41', που ο Μπουλαγέ Ντιά έκανε το 1-0 για τους Αφρικανούς. 


Η ομάδα που έφτασε στους «8» στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002, η δεύτερη από τις τρεις (μαζί με το Καμερούν το 1990 και την Γκάνα το 2010) από την αφρικανική ήπειρο που το έχουν καταφέρει, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να μην αγχωθεί. Το 48' ήταν το λεπτό που ο κάθε κατεργάρης μπήκε στον πάγκο του, με τον Φαμάρα Ντιεντλού να σκοράρει από ασίστ του Ισμαήλ Τζέικομπς.


Από τότε, με ένα κράμα αξιοπρέπειας και απελπισίας, το Κατάρ ανέβηκε και πίεσε πραγματικά. Έκανε την πρώτη από τις τρεις τελικές του εντός εστίας στο 63', ενώ στο 78' ο Μοχάμεντ Μουντάρι σκόραρε με κεφαλιά και έγραψε ιστορία, αφού έβαλε το πρώτο γκολ της εθνικής ομάδας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο -και ποιος ξέρει αν θα είναι το τελευταίο εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.






Η Σενεγάλη είχε ξανά την απάντηση, με τον Μπάμπα Ντιένγκ να σκοράρει ύστερα από νέο λάθος της άμυνας στο 78'.


Κατάρ (Φ. Σάντσες): Μπαρσάμ, Μιγκέλ, Μοχάμεντ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Μπουντιάφ, Αλ Χαϊντός, Μαντιμπό, Αλί, Αφίφ.
Σενεγάλη (Αλ. Σισέ): Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Γιάκομπς, Ντιαλό, Γκέιγ, Μεντί, Ντιατά, Ντιεντιού, Σαρ, Ντιά.