Μπορεί να μη συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα αρχίσει στο Κατάρ στις 20 Νοεμβρίου, αλλά η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Ανδρών κανόνισε δύο φιλικά. Το πρώτο έδωσε την Πέμπτη, απέναντι στη Μάλτα στη Βαλέτα. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στη Βαλέτα, σε ένα ματς που δεν έλειψε η ένταση. 

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ του Τάσου Μπακασέτα από τα αριστερά στο 39', ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ακυρώθηκε γκολ του Τάσου Χατζηγιοβάνη, που ήταν ακάλυπτος όταν σκόραρε. 


Η Μάλτα αντέδρασε και στο 54' ισοφάρισε με τον Γιούργκεν Ντιγκαμπριέλε, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ελληνικής άμυνας. Πέρασαν 13 λεπτά για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με το χέρι του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Τέντι Τέουμα, που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτα. 



Η Εθνική, τουλάχιστον, κατάφερε και έσωσε την παρτίδα, με μία αλλαγή του Πογέτ, τον Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι αμέσως μετά το δεύτερο γκολ της Μάλτας. Αφού στο 77' ο πάγκος της Ελλάδας ζήτησε αδίκως πέναλτι σε χέρι παίκτη της Μάλτας, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Βασίλης Μπάρκας και ο διαιτητής να δείξει κίτρινη στους Πογέτ και Τάκη Φύσσα, ο ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ της Ουάσινγκτον, που συμμετέχει στο MLS, εκμεταλλεύθηκε μια κόντρα και ισοφάρισε το παιχνίδι.  



Το επόμενο φιλικό της Ελλάδας είναι στις 20 Νοεμβρίου, ανήμερα της πρεμιέρας του Παγκόσμιου Κυπέλλου μεταξύ Κατάρ και Εκουαδόρ, με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη.


Μάλτα: Μπονέγιο, Μποργκ (80' Μικάλεφ), Πέπε, Μποργ (46' Απάπ), Εμπόνγκ (52' Κορμπαλάν), Γκιγιαμέρ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμετς (80' Τζόουνς), Π. Εμπόνγκ (80' Κρίστενσεν), Ντιγκαμπριέλε (80΄Σαταριάνο).
Ελλάδα: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46' Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80' Κυριακόπουλος), Μπακασέτας (46' Μπουχαλάκης), Σιώπης (80' Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας (68' Φούντας), Ιωαννίδης (68' Δουβίκας).