Έξι ημέρες πριν από την πρώτη σέντρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου, οι διοργανωτές υποδέχτηκαν στο Κατάρ το τρόπαιο που θα κρατήσουν στα χέρια τους οι νικητές του τελικού στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο Μαρσέλ Ντεσαϊγί αποκαλύπτει το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής, ένας από τους εκλεκτούς που το κράτησαν στα χέρια τους, ήταν η κεντρική προσωπικότητα στην εκδήλωση υποδοχής στη Ντόχα.

Το πολυπόθητο κύπελλο έφθασε στην πρωτεύουσα του Κατάρ μετά από περιοδεία σε 51 χώρες και στις 18 Δεκεμβρίου θα απονεμηθεί στη νέα πρωταθλήτρια κόσμου.

Στην αραβική χώρα ηχούν πλέον τα τύμπανα του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Δεκάδες υποστηρικτές της Πορτογαλίας κυρίως από την Τυνησία, έστησαν πάρτι στο Σουκ Γουαγκίφ, περιοχή με παραδοσιακά ενδύματα, μπαχαρικά και τουριστικά αναμνηστικά.

Μία εβδομάδα πριν από τη σέντρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης πληθαίνουν οι αποστολές των εθνικών ομάδων με προορισμό το Κατάρ. Οι Γερμανοί αναχώρησαν από τη Φρανκφούρτη για την Ντόχα, εκεί που ήδη βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες η Σενεγάλη.

Λύση στο ζήτημα της διαμονής για τους χιλιάδες επισκέπτες-φιλάθλους θα δώσουν και τα κρουαζιερόπλοια. Σε ένα από αυτά, τo «World Europa», θα καταλύσουν σύζυγοι και στελέχη της αγγλικής ομάδας. Το γιγαντιαίο πολυτελές πλοίο δύναται να στεγάσει με το αζημίωτο βέβαια, περίπου 7.000 επιβάτες.