Το επιτρεπόμενο ποσοστό των παρευρισκομένων θεατών στα γήπεδα, σε έναν καλύτερο συνδυασμό με το αριθμητικό σχετικό πλαφόν, φαίνεται ότι θα συζητήσει εκ νέου την Τετάρτη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία θα επισκοπήσει τόσο την διαμορφούμενη επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας όσο και την εφαρμογή και την απόδοση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία εφαρμόζονται.

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα 

Χαρακτηριστικό είναι ένα παράδειγμα, το οποίο δείχνει τι συμβαίνει με τις ομάδες ποδοσφαίρου, για παράδειγμα, οι οποίες διαθέτουν γήπεδα τα οποία δεν χωρούν λιγότερους από 20.000 θεατές.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο του οποίου χωρούν 40.000 θεατές.

Το επιτρεπόμενο πλαφόν παρευρισκομένων θεατών είναι στο 1.000, αλλά το επιτρεπόμενο ποσοστό παρευρισκομένων θεατών βρίσκεται στο 10% επί της συνολικής χωρητικότητας θεατών για κάθε γήπεδο, άρα για το γήπεδο Καραϊσκάκη, με βάση το επιτρεπόμενο ποσοστό, θα μπορούσαν να παρευρίσκονται στους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού 4.000 θεατές.

Η διαφορά από τους 1.000 στους 4.000 θεατές δεν είναι τόσο μικρή όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως, εάν λογαριάσει κανείς τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας κάθε ομάδας.

Αντίστοιχα, μία ομάδα, η έδρα της οποίας χωράει 20.000 θεατές, μπορεί, με βάση τους περιορισμούς οι οποίοι ισχύουν, να απολαμβάνει της παρουσίας είτε 1.000 θεατών στους εντός έδρας αγώνες της, με βάση το πλαφόν, είτε 2.000 θεατών, με βάση το 10%. Πάλι η διαφορά από τους 1.000 στους 2.000 θεατές δεν είναι καθόλου μικρό.

Έτσι, η πλέον πιθανή λύση τη οποία φαίνεται ότι είναι σε θέση να εισηγηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είναι είτε να αυξήσει και το επιτρεπόμενο πλαφόν στους παρευρισκόμενους θεατές από τους 1.000, αλλά και το επιτρεπόμενο ποσοστό παρευρισκομένων θεατών επί του συνόλου της χωρητικότητας των γηπέδων είτε να προχωρήσει στην ολική κατάργηση του επιτρεπομένου αριθμητικού πλαφόν παρευρισκομένων θεατών.