Mε την επίδειξη αρνητικού rapid test να γίνεται η επιστροφή από τα νησιά, κατοίκων, τουριστών και εργαζομένων, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Η επιτροπή εισηγείται επίσης για τα γήπεδα πληρότητα 80% και μόνο με εμβολιασμένους. Οι ειδικοί ζητούν επίσης να γίνεται εβδομαδιαίως ένα rapid test -εκτός των τυχόν self test- στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Σε ο,τι αφορά το θέμα της μάσκας, η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα που διαπιστώνονται, είτε λόγω λανθασμένων μηνυμάτων, είτε λόγω της κόπωσης από την τήρηση των μέτρων. Σε αυτή τη φάση αποφάσισαν να μην επανέλθει η καθολική υποχρεωτική χρήση, αλλά να αποσαφηνίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στην προγραμματισμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τους γιατρούς, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη, στις 18:00 το απόγευμα.