Ο καταξιωμένος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει στη Μελβούρνη και για την ακρίβεια ως έγκλειστος σε ξενοδοχείο μεταναστών μέχρι να του ανακοινωθεί αν θα παραμείνει στη χώρα λαμβάνοντας συμμετοχή στο Australian Open ή αν θα απελαθεί έπειτα από ακύρωση της βίζας του.

Ο Τζόκοβιτς άσκησε έφεση μέσω των δικηγόρων του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης για την ακύρωση απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης και στη χθεσινή ακρόαση που ξεκίνησε στις 6 μμ (τοπική ώρα, 9 ώρα Ελλάδας) αναμενόταν να αποφανθεί για την τύχη του, αλλά ο αρμόδιος δικαστής ανέβαλε τη διαδικασία για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι τότε ο Νόλε θα μένει στο "Park Hotel", μια κατοικία στη Μελβούρνη που χρησιμοποιούν ως κέντρο για μετανάστες που ζητούν άσυλο από την κυβέρνηση και πρέπει να συμμορφωθούν με την καραντίνα.

Ένα μέρος όπου οι συνθήκες διαμονής αλλά και το φαγητό δεν είναι από τα καλύτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και όπως φαίνεται και από τα παράθυρα των δωματίων όσων διαμένουν εκεί οπού έχουν αναρτηθεί πανό διαμαρτυρίας, που ζητούν να τους φέρονται με αξιοπρέπεια.
ξενοδοχειο_Μελβουρνη

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

Το δικαστήριο θα αναλύσει την έφεση που υπέβαλαν οι δικηγόροι του τενίστα τη Δευτέρα, για τον λόγο αυτό θα παραμείνει έγκλειστος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για αρκετές ημέρες.

Μετά από μια γρήγορη προκαταρκτική ακρόαση, ο δικαστής Anthony Kelly ενός δικαστηρίου της Μελβούρνης διέταξε και τα δύο μέρη να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους το Σαββατοκύριακο.

Μέχρι να υπάρξει ορισμός, ο Τζόκοβιτς δεν θα απελαθεί και θα μείνει στο προαναφερθέν ξενοδοχείο, χωρίς να μπορεί να βγει από το κτίριο.