Εκτός ελέγχου βγήκαν οι Βρετανοί που κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου για να πανηγυρίσουν την πρόκριση της εθνικής τους στα ημιτελικά του EURO.

«Μεθυσμένη πολιτεία» το Λονδίνο 

Aστυνομικοί και φίλαθλοι συγκρούονται σε κεντρικούς δρόμους στο Λονδίνο. Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα μεθυσμένοι από τη νίκη αλλά και από τη μπύρα που έρεε άφθονη μετά την πρόκριση της εθνικής Αγγλίας στα ημιτελικά της διοργάνωσης του EURO 2020 οπαδοί μετατρέπουν το δρόμο σε αυτοσχέδιο γήπεδο.

Χωρίς να τηρούν καμία απόσταση ή να φορούν μάσκες ανεπίδεκτοι μαθήσεως και μέτρων προστασίας. Ένας από τους αστυνομικούς που προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη αναγκάζεται να παίξει τον ρόλο του πατέρα προς τα άτακτα παιδιά του. Διακόπτει τον αυτοσχέδιο αγώνα παίρνοντας τη μπάλα του αγώνα που έχουν στήσει και αποχωρεί υπό τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα, οι σκηνές παράνοιας επαναλαμβάνονται και στην πλατεία Πικαντίλι. Νεαροί σκαρφαλώνουν σε αγάλματα και κρατώντας σημαίες τραγουδούν και φωνάζουν συνθήματα.

Διαβεβαιώσεις του Μπόρις Τζόνσον

Μία μέρα νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός διαβεβαίωνε στη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας στο γήπεδο του Γουέμπλει που θα γίνουν οι δύο τελικοί αγώνες. «Έχουμε συγκεκριμένους αγώνες τους στους οποίος μπορούμε να κάνουμε ελέγχους με προσεκτικό τρόπο κάνοντας τεστ σε όσους προσέρχονται» σημείωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι απίστευτες εικόνες συνωστισμού και απειθαρχίας των φιλάθλων δεν επιβεβαιώνουν τις προθέσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας.