Στην Αγγλία, η Λίβερπουλ, ουσιαστικά, αποχαιρέτησε τη διεκδίκηση του τίτλου στην Premier League, καθώς ηττήθηκε από τη Λέστερ, ενώ η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 3-0 την Τότεναμ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Αϊντχόφεν, ηττήθηκε στο ολλανδικό πρωτάθλημα, πριν την αναμέτρησή με τους ερυθρόλευκους.
Στη Χάγη η Ντεν Χάαγκ προηγήθηκε της PSV με το γκολ του Αντεκάνιε στο 27’. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Μάλεν. Ο 22χρονος επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1 στο 55 και έδωσε προβάδισμα στην Αϊντχόφεν στο 76. Ωστόσο η γηπεδούχος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της PSV και ισοφάρισε σε 2-2 με τον Κράμερ στο 90. Στραβοπάτημα για την Αϊντχόφεν πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Στην Αγγλία η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε εύκολα 3-0 την Τότεναμ. Το εύστοχο πέναλτι του Ρόντρι στο 23 έδωσε την πρωτοπορία στους πολίτες. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γκιντογκάν. Ο Γερμανός πέτυχε το 2-0 στο 50’ και το τελικό 3-0 στο 66’ με τη Σίτι να φτάνει τις 16 συνεχόμενες νίκες στην Αγγλία και ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Μεγάλη νίκη 3-1 για τη Λέστερ κόντρα στη Λίβερπουλ. Οι κόκκινοι προηγήθηκαν με τον Σαλάχ στο 67 ωστόσο στη συνέχεια κατέρρευσαν. Ο Μάντισον στο 78 με απ’ ευθείας φάουλ ισοφάρισε σε 1-1. Άστοχη έξοδος του Άλισον, ο Βάρντι δεν έχασε την ευκαιρία και έδωσε προβάδισμα στις αλεπούδες στο 81. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μπαρνς στο 85’. Στη 2η θέση η Λέστερ, αντίο στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος είπε η Λίβερπουλ.

Μπράιτον και Άστον Βίλα έμειναν στο 0-0 με τη γηπεδούχο να έχει αρκετές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει.