Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Θανάση Φουσκίδη «Ήταν Δίκαιο, Έγινε Πράξη» μίλησε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, σχετικά με την επιστολή που απέστειλε η ΠΑΕ στον υπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΟ.

«Έχουμε κινηθεί θεσμικά και έχουμε καταθέσει επιστολή στον υφυπουργό αθλητισμού , κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Οι επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού, είναι θέμα της διοικήσης. Να ξεκαθαρίσουμε όμως πως ο Ολυμπιακός δεν θα απαοχωρήσει απο το πρωτάθλημα. Ο κ. Αυγενάκης είναι ο θεματοφύλακας του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ως ΠΑΕ έχουμε ζητήσει ακόμα και με εξώδικα από την ομοσπονδία τα οικονομικά στοιχεία και δεν έχουμε λάβει τίποτα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετέχει στα ετήσια έσοδα της ομοσπονδίας με ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 40%.  Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως ενημέρωση για το που πηγαίνουν τα ποσά αυτά, και δεν έχουμε λάβει απάντηση, οπότε καταφύγαμε στο έσχατο μέσο που είχαμε. Για αυτόν τον λόγο καταφύγαμε και στην FIFA και την UEFA».

«Υπάρχει προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το πραγματικό περιεχόμενο της επιστολής που αφορά σημαντικά ζητήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως Ολυμπιακός ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη που θα πραγματοποιηθεί από την επόμενη εβδομάδα». Αναφερόμενος στο VAR, ο Νίκος Γαβαλάς επεσήμανε πως «υπάρχει πρόβλημα στο όλο σύστημα.

Δεν υπάρχει αξιολόγηση των ανθρώπων που βρίσκονται στο δωμάτιο του VAR και επίσης δεν υπάρχει πρόσβαση στο τι λέγεται ανάμεσα στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δωμάτιο του VAR και τον διαιτητή. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά και το οποίο δεν λειτουργεί σωστά». Είπε κλείνοντας ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ολυμπιακός.