«Σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης για τις εγκληματικές οργανώσεις που πιθανότητα δρουν στο όνομα του ποδοσφαίρου και των μεγάλων ομάδων», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Άφησε να εννοηθεί πως δεν θα ανοίξει πρωτάθλημα εάν οι ομάδες δεν τοποθετήσουν κάμερες και δεν προχωρήσουν στον έλεγχο των εισιτηρίων και την ταυτοποίηση. «Είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση, με δεδομένη και την αυτοκριτική που μπορεί να γίνει για καθυστερήσεις, βλέπει το πρόβλημα και το αντιμετωπίζει», ανέφερε.

Επισήμανε πως η κυβέρνηση «έδωσε τελεσίγραφο στις ομάδες, δεν θα ανοίξουν τα γήπεδα εάν δεν συμμορφωθούν. Καλούμε τις ομάδες να συνεργαστούν μαζί μας. Θα πάμε μέχρι τέλους».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο Γιάννης Βρούτσης θα ανακοινώσει νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες, όπου θα επιβάλλονται ποινές ασχέτως των αποφάσεων της αθλητικής Δικαιοσύνης. «Με το πρώτο παράπτωμα θα επιβάλλουμε ποινές ως Πολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως η οπαδική βία ξεκινά από το ποδόσφαιρο και δρα σε όλη την επικράτεια. «Όποιος κάνει τις κάμερες και την ταυτοποίηση και τα εισιτήρια στο γήπεδο θα ανοίξει, όποιος δεν τα κάνει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου το γήπεδο δεν θα ανοίξει», ανέφερε.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη

Αναφορικά με την οπαδική βία: Όσο περνάνε οι μέρες θα καταλαβαίνουν οι πολίτες ότι η σημαντική ανακοίνωση που έκανα ήταν αυτή που έχει να κάνει με την ερεύνα της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας για τις εγκληματικές οργανώσεις που πιθανότατα δρουν στο όνομα του ποδοσφαίρου και στο όνομα των μεγάλων ομάδων. Και ο Άλκης και ο Μιχάλης και ο 31χρονος αστυνομικός δεν χτυπήθηκαν μέσα στα γήπεδα, χτυπήθηκαν εκτός γηπέδων. Η οπαδική βία μπορεί να ξεκινάει από το ποδόσφαιρο, μπορεί αυτοί οι στρατοί να στρατολογούνται εντός ή εκτός των γηπέδων αλλά έχουν φτάσει πλέον να δρουν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να δρουν στο όνομα του ποδοσφαίρου και των ομάδων αλλά είναι κανονικές οργανώσεις ή συμμορίες.

Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση, με την αυτοκριτική που πρέπει να κάνει το σύνολο όσων διαχειρίστηκαν περιόδους αντιμετώπισης οπαδικής βίας, βλέπει το πρόβλημα εν συνόλω και το ονοματίζει.

Όλα αυτά τα οποία έφεραν οι υπουργοί δεν ήταν στο συρτάρι για ένα, δύο, δέκα χρόνια και τα έφεραν πρώτη φορά χθες ο Οικονόμου και ο Βρούτσης, πολλά εξ αυτών η Δικαιοσύνη διάσπαρτα τα διαχειρίζεται, η Αστυνομία διάσπαρτα τα διαχειρίζεται. Αυτό που έγινε χθες είναι η ομαδοποίηση τους γιατί υπάρχει μια υποδομή και ένα μοτίβο που παραπέμπει σε «ομαδική δουλειά» η οποία παραπέμπει σε εγκληματικές οργανώσεις.

Εμείς βάλαμε ένα τελεσίγραφο στις ομάδες και τους είπαμε «εάν μέχρι 12 Φεβρουαρίου δεν έχετε εφαρμόσει όπως προβλέπει ο νόμος και όπως θα ορίσει με εξειδίκευση ο κ. Βρούτσης τις επόμενες ημέρες, το σύστημα ευκρινών καμερών και το σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτότητας τα γήπεδα δεν θα ανοίξουν. Όποιος δεν το κάνει αν είναι μια ομάδα, δυο, τρεις ομάδες δεν θα ανοίξουν, αν δέκα ομάδες συμμορφωθούνε θα ανοίξουνε».

Τα «ρέστα» οι οπαδοί, οι φίλαθλοι που έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται και θέλουμε να γυρίσουν στο γήπεδο το συντομότερο γιατί δεν φταίνε, πρέπει να τα ζητήσουν από αυτούς οι οποίοι δεν εφαρμόζουνε το νόμο. Εμείς καλούμε τις ομάδες γιατί έχουν δώσει λεφτά κάποιοι άνθρωποι, έχουν επενδύσει να έρθουν μαζί μας σε αυτό τον αγώνα, να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, να απομονώσουμε μέσω της Δικαιοσύνης τους παραβατικούς και να πάμε παρακάτω.

Έχουμε δώσει μια προθεσμία δύο μηνών σε αυτούς τους δύο μήνες πρέπει να γίνουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα όποιος τα κάνει θα ανοίξει το γήπεδο του κανονικά και ο κόσμος θα πηγαίνει να βλέπει την ομάδα του. Όποιος δεν τα κάνει, όσο δεν τα κάνει θα έχει κλειστό γήπεδο και επιπλέον θα ανακοινωθούν κάποια μέτρα από τον κ.Βρούτση τις επόμενες ημέρες που θα λένε «πέταξες μια κροτίδα;», ασχέτως τι θα πει η Αθλητική Δικαιοσύνη, τρεις αγωνιστικές η ομάδα. Πέταξες δεύτερη κροτίδα; Πέντε αγωνιστικές, τυχαία τα λέω. Πέταξες τρίτη κροτίδα , παράδειγμα λεω, όλο το χρόνο χωρίς κόσμο». Αυτό το κάνουμε για να μην μπαίνουμε στη διαδικασία να τσακωνόμαστε μεταξύ μας αν ο Α, ο Β ή ο Γ δικαστής απέδωσε μια δίκαιη ποινή. Η αθλητική δικαιοσύνη στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου θα επιβάλει τις ποινές που προβλέπονται για τις αγωνιστικές για τα πρόστιμα, για τους βαθμούς που αφαιρούνται αλλά το κράτος δεν πρόκειται να περιμένει την Αθλητική Δικαιοσύνη να πάρει κάποιες αποφάσεις. Θα πάμε μέχρι τέλους και ελπίζουμε να μην χρειαστούν και πιο σκληρά μέτρα.