Με 13 παίκτες στην αποστολή αναχώρησε για τη Βιτόρια ο Ολυμπιακός, το μεσημέρι της Πέμπτης (24/10), ενόψει της «μάχης» με την Μπασκόνια την Παρασκευή (25/10, 22:00), για την 4η αγωνιστική της Euroleague.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Κεστούτις Κεμζούρα άφησε εκτός τον Ποκουσέφσκι. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν απόψε στο γήπεδο στην "Buesa Arena" και το πρωί της Παρασκευής (25/10) ο προπονητής του Ολυμπιακού θα αποφασίσει ποιον θα αφήσει εκτός δωδεκάδας.

Ισορροπημένη χαρακτήρισε την Μπασκόνια ο Κεμζούρα τονίζοντας πως θα πρέπει «να αποφύγουμε τα λάθη γιατί θα μας τιμωρήσουν σε κάθε ευκαιρία». Οι Βάσκοι έχουν ξεκινήσει με τρεις εκτός έδρας αγώνες τη σεζόν στη Euroleague φέτος και μετρούν 1 νίκη - 2 ήττες, το ίδιο ρεκόρ δηλαδή με τον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν αναχωρήσει για την Ισπανία ο Ολυμπιακός: «Πάντα, έπειτα από μια ήττα θέλεις να βγάλεις αντίδραση και να επιστρέψεις στα παιχνίδια δυναμικά και να κάνεις μια μεγάλη νίκη, διαγράφοντας έτσι μια κακή ήττα».

Ο Γιώργος Πρίντεζης επισήμανε: «Προσπαθεί να βάλει μια νέα φιλοσοφία στην ομάδα ο κόουτς Κεμζούρα, παίζοντας πιο απλά και δίνοντας ρόλους στον καθένα. Όποιο και εάν ήταν το αποτέλεσμα με τη Ζενίτ, χρειαζόμαστε πάρα πολύ βελτίωση, αυτό το ξέραμε και προσπαθούμε ατομικά και ομαδικά να βελτιωθούμε για τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται».