Μυστική συνάντηση Ζόραν Ζάεφ - Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει πολλές από τις συναντήσεις που κάνει εσχάτως να µην τις δηµοσιοποιεί. Ακόµα και αν αυτές αφορούν σε ξένους ηγέτες και σε σηµαντικές προσωπικότητες! Στο πλαίσιο αυτό πληροφορήθηκα πως πριν από λίγες ηµέρες ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε µε τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. Η συνάντηση δεν γνωστοποιήθηκε, καθώς έγινε στο περιθώριο της επιστροφής του κ. Ζάεφ στην πατρίδα του µέσω Ελλάδος από ένα ταξίδι που έκανε στην Τουρκία. Οι δύο άνδρες, εκτός από την πολιτική σχέση, έχουν αποκτήσει και προσωπική φιλία, όπως είχε φανεί και από την επίσκεψη που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας στην οικία του κ. Ζάεφ τον περασµένο Οκτώβριο. Στο πλαίσιο αυτό αξίζει µάλιστα να σηµειωθεί ότι οι δύο άνδρες µε τις οικογένειές τους είναι πιθανό τις προσεχείς εβδοµάδες να κάνουν κοινές διακοπές στην Ηπειρο. Ο κ. Τσίπρας προσκάλεσε τον κ. Ζάεφ να επισκεφθεί τη γενέτειρά του, Αρτα, και ιδιαίτερα τα Τζουµέρκα, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας τού έχει µιλήσει µε πολύ θετικά λόγια για την ευρύτερη περιοχή.

Ο άλλος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης µάλλον έχει αδικήσει τον εαυτό του, καθώς πολλές φορές βγάζει προς τα έξω µια εικόνα εντελώς διαφορετική από την πραγµατική. Με αποτέλεσµα πολλοί να νοµίζουν πως πρόκειται για έναν πολιτικό αγέλαστο, χωρίς χιούµορ κ.λπ. Η αλήθεια όµως για όσους τον γνωρίζουν είναι εντελώς διαφορετική, καθώς µιλάµε για έναν πολιτικό της παρέας, που του αρέσει να κάνει πλάκες και απολαµβάνει την επαφή µε τον κόσµο. Εσχάτως, πάντως, µοιάζει αλλαγµένος και λιγότερο σφιγµένος. Και µάλιστα αρκετοί που τον είδαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν πως «επιτέλους χαµογελά». Συν τοις άλλοις, η είσοδός του στo ΤikΤok και τα βιντεάκια που έκανε µε τον γιο του, Μαρίνο, τους κρητικούς χοχλιούς κ.ά. έκαναν πάταγο και έβγαλαν προς τα έξω την αυθεντική εικόνα του Ανδρουλάκη.

Στήριξη

Ενα οργανωτικό asset έχει προσθέσει στο επιτελείο του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου. Ο λόγος για την πολύπειρη Τόνια Αντωνίου, η οποία έχει αναλάβει την καµπάνια του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Στα ΜΜΕσα

Το ιστορικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» συµπλήρωσε 150 χρόνια ζωής στην καρδιά της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε την Τρίτη στο «Παλλάς» το ντοκιµαντέρ που βασίστηκε στο αρχείο (και µε συµπαραγωγή) της ΕΡΤ και επιµελήθηκε ο Παύλος Τσίµας.

Εξωστρεφής

Σε αρκούντως κοινωνική διάθεση είναι το τελευταίο διάστηµα η Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας. Το περασµένο Σάββατο το µεσηµέρι ήταν στη φηµισµένη «Ράτκα» του Κολωνακίου, παρέα µε την Ελένη Αρβελέρ, τη Φωτεινή Λιβανού, τη Μαρίνα Μαρτίνου, την Αναστασία Κοτανίδου κ.ά. Το βράδυ της Τρίτης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακάθισε σε γεύµα που παρέθεσε προς τιµήν της ο εφοπλιστής Αντώνης Κοµνηνός. Συνδαιτυµόνες στην υπέροχη ταράτσα του Μουσείου της Ακρόπολης ήταν, µεταξύ άλλων, ο Ευτύχης Βασιλάκης, ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος κ.ά.

Πρόσκληση

H κίνηση «Ανανεωτική Αριστερά», που µετέχει ως συνιστώσα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., πραγµατοποίησε µάζωξη στα γραφεία της ενόψει των ευρωεκλογών. Τα στελέχη της πιέζουν για θέσεις από τη σκοπιά του αριστερού ευρωπαϊσµού, ενώ ο επικεφαλής, Θόδωρος Μαργαρίτης, αρθρογράφησε υπέρ της µετεκλογικής συνεργασίας µε ΣΥΡΙΖΑ - «Νέα Αριστερά».

Χαλαρός

Η εν εξελίξει δικαστική περιπέτεια που αντιµετωπίζει ο Αλέξης Γεωργούλης µοιάζει να µην τον προβληµατίζει. Την περασµένη Κυριακή εθεάθη να τρώει στο Κολωνάκι, έχοντας ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή µε το κόµµα Πράσινο Κίνηµα.

Quiz: Ποιος κορυφαίος πολιτικός διαβάζει συνεχώς το τελευταίο διάστηµα οµιλίες ξένων ηγετών και µε τι στόχο;

Μετακομίσεις

Mε ένα σακίδιο στην πλάτη θα είναι τις προσεχείς εβδοµάδες ο Στέφανος Κασσελάκης. Οχι µόνο για τις περιοδείες του ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και επειδή δεν είναι έτοιµη η νέα του κατοικία στο Κολωνάκι. Ετσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το διάστηµα που δεν θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, για να προσελκύσει τις ψήφους των οµογενών, θα διαµένει στο πατρικό του, στην οδό Βούρβαχη, στο Κουκάκι.

Ασφάλεια

Και µιας και αναφέρθηκα στη νέα κατοικία του κ. Κασσελάκη στο Κολωνάκι, στην οποία θα µετακοµίσει λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, να σας πω ότι ήδη η Αστυνοµία έχει καταλήξει στον τρόπο µε τον οποίο θα φυλάσσεται η οικία του. Η συνολική φρουρά θα είναι 15 άτοµα, τρεις αστυνοµικοί σε κάθε βάρδια, εκ των οποίων ο ένας έξω από το σπίτι και οι άλλοι δύο στην Πλατεία Κολωνακίου, µε όχηµα της ΕΛ.ΑΣ.