Κενή στον ΣΥΡΙΖΑ η θέση του οικονομικού διευθυντή

Ανεξάρτητα από τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει ο Στέφανος Κασσελάκης σε σχέση µε τις οικονοµικές του δραστηριότητες, χρωστάει ένα µεγάλο «ευχαριστώ» στον πρώην οικονοµικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύµιο Γεωργόπουλο. Ο τελευταίος τον έσωσε κυριολεκτικά από το ποινικό αδίκηµα στο οποίο θα είχε υποπέσει τις ηµέρες των Χριστουγέννων, όταν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν (σ.σ.: Ο κ. Κασσελάκης ήταν στις ΗΠΑ) του είπε ένα κατηγορηµατικό «όχι» στα χρήµατα που ήθελε να δανείσει στο κόµµα. Αξιοπρεπής άνθρωπος και µε ηθικό κώδικα, ο Γεωργόπουλος άντεξε στις πιέσεις. Στον αντίποδα, οι άνθρωποι της Left Media δεν είχαν το ίδιο ηθικό ανάστηµα να πουν «όχι» στον πρόεδρο του κόµµατος, µε αποτέλεσµα να έχουν προκύψει αρκετά νοµικά κενά και ερωτήµατα. Ειρήσθω εν παρόδω, η θέση του οικονοµικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ παραµένει ακόµη κενή µετά την αποχώρηση του κ. Γεωργόπουλου. Με αποτέλεσµα να επικρατεί δυσλειτουργία, αλλά και εύλογα ερωτήµατα, καθώς κυκλοφορούν φήµες στους διαδρόµους της Κουµουνδούρου που θέλουν τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη να αναλαµβάνει την ευθύνη για τα οικονοµικά του ΣΥΡΙΖΑ...

Συγκροτούνται οι «Δημοκράτες»

Στην οργανωτική ανάπτυξη του κόµµατός του προχωράει ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς µέσα στην εβδοµάδα οι «∆ηµοκράτες» θα εκλέξουν γραµµατέα. ∆ικαίωµα ψήφου έχουν όσα µέλη έχουν εγγραφεί έως τη µέρα της ψηφοφορίας. Στις 26 του µήνα θα ανακοινωθεί η νέα εκπρόσωπος Τύπου, ενώ λίγες µέρες νωρίτερα, στις 20 Μαρτίου, δύο στελέχη του κόµµατος θα πάρουν µέρος στο συνέδριο του κόµµατος του Εµανουέλ Μακρόν, έπειτα από σχετική πρόσκληση.

Στα ΜΜΕσα

Ο καλός συνάδελφος Αλέξανδρος Κλώσσας αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή του ιστότοπου www. tvxs.gr. Η αποχώρηση δεν έγινε υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Ψηφοδέλτιο με Μανιάτη και Σπυρόπουλο

Αρκετά δυνατό ψηφοδέλτιο πάει να συγκροτήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις ευρωεκλογές. Η υποψηφιότητα του Γιάννη Μανιάτη κλείνει εν πολλοίς την τρύπα που έχει στον χώρο του Κέντρου το ΠΑΣΟΚ. Πολύ ισχυρή υποψηφιότητα είναι αυτή του γραµµατέα του κόµµατος, Ανδρέα Σπυρόπουλου, που έχει τις περισσότερες συµπάθειες σε όλη την οργανωµένη βάση. Στην ευρωλίστα θα µετέχουν µε αξιώσεις εκλογής ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο γνωστός εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, η πολιτική αναλύτρια Μαρία Καρακλιούµη, ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο πρώην δήµαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, η Ολγα Μαρκογιαννάκη, µε όχηµα το εξαιρετικό βιογραφικό που έχει, ο συντονιστής του δικτύου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Τσούµας, και ο καθηγητής Βιολογίας Παναγιώτης ∆ηµόπουλος. Ερώτηµα, τέλος, αποτελεί η περίπτωση του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Φιλοξενία

Κούλουµα στη Σύρο κάνει από χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο Γιάννης Στουρνάρας, µάλιστα, έχει προσκαλέσει στο αγαπηµένο του νησί στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος, ανάµεσά τους και την υποδιοικήτρια Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Αληθεύει ότι τη ∆ευτέρα το βράδυ έγινε συνάντηση βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ µε αντικείµενο τη στάση που θα έχουν το βράδυ των ευρωεκλογών;

Παραμένει

Για όλο το 2024 θα παραµείνει ο Βαγγέλης Καλπαδάκης διευθυντής του διπλωµατικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Το 2025, εκτός απροόπτου, ο κ. Καλπαδάκης θα µετακοµίσει στην ελληνική πρεσβεία στη Βιέννη. Τους προσεχείς µήνες, πάντως, ο έµπειρος διπλωµάτης θα αναλάβει να προετοιµάσει την εκδήλωση που ετοιµάζει για µετά τις ευρωεκλογές το ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού, µε προσκεκληµένους ξένους ηγέτες και προσωπικότητες της Σοσιαλδηµοκρατίας.

Αφυπηρέτηση

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει σε πολλούς Αµερικανούς διπλωµάτες για το ενδεχόµενο εκλογής του Τραµπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεµβρίου. Ενας από αυτούς είναι και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και υφυπουργός Εξωτερικών, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος στους αρκετούς εν Ελλάδι συνοµιλητές του λέει πως δεν θα παραµείνει στο Σώµα αν υπάρχει τέτοια εξέλιξη. Ηδη λέγεται πως έχει συµφωνήσει µε µεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΠΑ.

Δεύτερες σκέψεις

Oι σχετικά χαµηλές πτήσεις στις πρώτες δηµοσκοπήσεις του κόµµατος «Κόσµος» του Π. Κόκκαλη ενδέχεται να βάλουν σε σκέψεις τον ευρωβουλευτή για συνεργασία µε τη «Νέα Αριστερά», που πάντως «τσιµπάει» µετά την προσθήκη του Γ. Σακελλαρίδη.

Τηλεφώνημα πριν από τη συνεδρίαση

H Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας δεν έχει την παραµικρή διάθεση να έρθει σε σύγκρουση µε την Εκκλησία. Ολο το διάστηµα που είναι ένοικος της Ηρώδου του Αττικού έχει κινηθεί µε απόλυτο σεβασµό απέναντί της. Η κυρία Σακελλαροπούλου πήρε την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσει στον κ. Ιερώνυµο λίγο πριν συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος, στην οποία πάρθηκε η απόφαση για τον διαφορετικό τρόπο εορτασµού της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Ανεξάρτητα από το τι θα συµβεί στις 24 Μαρτίου στη Μονή Πετράκη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κινήσεις προσέγγισης που έχουν γίνει στο παρασκήνιο είναι θέµα χρόνου να αποδώσουν καρπούς.

Training

Ενα από τα λίγα assets που έχει δίπλα του ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η Βούλα Κεχαγιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε την εµπειρία της νέας εκπροσώπου Τύπου, κάνοντας αρκετή προετοιµασία πριν δώσει τη συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Mega την Τετάρτη το βράδυ.