«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» η Βουλή

Τον είδαµε να ξεναγείται στους χώρους της Βουλής, να παρακολουθεί τη συζήτηση για τα µη κρατικά πανεπιστήµια, να µιλάει µε βουλευτές. Ολοι απόρησαν τι δουλειά έχει ο αγαπηµένος τραγουδιστής Νίκος Μακρόπουλος στη Βουλή. Κάποιοι άρχισαν να λένε πως θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, άλλοι ότι έχει κλείσει συµφωνία να δώσει συναυλία για κάποιο κόµµα! Σε άλλα πηγαδάκια, µάλιστα, κυκλοφορούσε πως θα δοθεί κάποιο live στο Κοινοβούλιο. Τελικά, ο γνωστός τραγουδιστής ήταν καλεσµένος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου της Βουλής, Γιάννη Μπαρµπαγιάννη, του οποίου είναι και στενός φίλος, ενώ είχε κληθεί να δοκιµάσει τα πιάτα της… Τσικνοτετάρτης. Στην παρέα βρέθηκε και ο εφοπλιστής Θανάσης Βαλσάµης. Στο τραπέζι µαζί µε τον αγαπηµένο τραγουδοποιό ήταν η υφυπουργός Μαρία Κεφάλα, αλλά και ο Μάνος Κόνσολας, βουλευτής της Ν.∆. Ο Ν. Μακρόπουλος µίλησε αρκετή ώρα µε τη Γιαννιώτισσα υφυπουργό και αποκάλυψε πως οι εµφανίσεις του τελείωσαν και αρχίζει περιοδεία από την άνοιξη. Οι καλεσµένοι γεύτηκαν τα µοναδικά πιάτα και τις ιδιαίτερες γεύσεις του εστιατορίου, που είχε ετοιµάσει η σεφ Κ. Μητσοτάκη ειδικά για την Τσικνοπέµπτη!

Ειδύλλιο στο Περιστύλιο έχει αναπτυχθεί ανάµεσα σε βουλευτή που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόµµα του και influencer του Instagram, που τους τελευταίους µήνες... φιλοξενείται στη Βουλή...

Αγώνες σπριντ

Μεταξύ Λέρου, Ρόδου και Νισύρου ταξίδευε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς, και παρά τρίχα να κάνει τα γενέθλιά του εν πλω! Ο κ. Παππάς την Τρίτη ήταν στη Λέρο, για να ελέγξει πως όλα ήταν έτοιµα για τους 35 αιγαιοπελαγίτικους αγώνες που διοργανώνει το υπουργείο Ναυτιλίας µαζί µε τον ΣΕΓΑΣ. Στη Ρόδο οικογενειακά γιόρτασε τα γενέθλιά του, ενώ δέχθηκε και πολύ κόσµο που του ευχήθηκε. Πρωί Πέµπτης, νωρίς, ταξίδεψε για Νίσυρο, ώστε να εκπροσωπήσει τον Κ. Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για την ενσωµάτωση της ∆ωδεκανήσου στην Ελλάδα. Την ίδια ηµέρα επέστρεψε στην Αθήνα για να κάνει Τσικνοπέµπτη, αλλά οι φίλοι του βουλευτές τού επεφύλασσαν γενέθλια έκπληξη. Το πρωί της Παρασκευής ήρθε στη Βουλή για να ψηφίσει το νοµοσχέδιο για τα µη κρατικά πανεπιστήµια. Οταν τον ρώτησαν στη Βουλή «τι κάνεις, υπουργέ;», απάντησε: «Αγώνες σπριντ, χωρίς ανάσα».

Κοινό μέτωπο

Ετοιµοι για πόλεµο είναι αρκετοί βουλευτές από τη Ν.∆., αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πόλεµο µε τα πετραχήλια... χαρακτήρισε «γαλάζιος» βουλευτής την κόντρα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση, αλλά και ο πολιτικός κόσµος µε την Εκκλησία µετά την ψήφιση του νόµου για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών. Την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας «να θέσει εκτός Εκκλησίας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη, καθώς και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ∆ηµήτρη Μπιάγκη» συζητούσαν στο Καφενείο, µε σηµείο επαφής... πως «πρέπει όλοι µαζί να αντιδράσουµε», όπως έλεγε ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής «και η κυβέρνηση σε ένα κοινό µέτωπο. Να χωρίσουµε κράτος - Εκκλησία, να τελειώνει αυτό το εργάκι».

...Κοντά τούς έφεραν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, όπου εκείνος ήταν µέλος και εκείνη παρακολουθούσε επισταµένα, καθότι υπήρξε επιβάτι ς της µοιραίας αµαξοστοιχίας στην τραγωδία των Τεµπών.

Νέο χειρουργείο

Ακόµη δεν έχει συνέλθει πλήρως από το ατύχηµα που είχε το καλοκαίρι. Ο λόγος για τον ∆ηµήτρη Καλογερόπουλο, που πήρε τη θέση του Μ. Βαρβιτσιώτη στη Βουλή. Αρχιτέκτονας στο επάγγελµα, ο κ. Καλογερόπουλος ταλαιπωρείται πολύ καιρό τώρα από έναν τραυµατισµό που απέκτησε το καλοκαίρι σε κάποιο από τα έργα που επέβλεπε και έπεσε από πολύ µεγάλο ύψος σε µια οικοδοµή. Το τελευταίο διάστηµα χρησιµοποιεί πατερίτσα και κάνει φυσικοθεραπείες για να επανέλθει. Οπως έλεγε στον ναύαρχο της Ν.∆. ∆. Χατζηδάκη, έχει ήδη κάνει κάποια χειρουργεία και τώρα ετοιµάζεται για ακόµα ένα, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί το τραύµα που προκλήθηκε στο πόδι του.

Γέμισαν τα έδρανα

Εντυπωσιακά γεµάτα ήταν τα έδρανα της Βουλής κατά την τριήµερη συζήτηση επί του νοµοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα µη κρατικά πανεπιστήµια. Ηταν από τα νοµοσχέδια στα οποία οι βουλευτές όλων των κοµµάτων επέδειξαν µεγάλο ενδιαφέρον και να ακούσουν αλλά και να µιλήσουν επί του πεδίου της Παιδείας. Ζήτησαν και έλαβαν τον λόγο 167 βουλευτές, µε τελευταίο στον κατάλογο των οµιλητών τον γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.∆., Σταύρο Καλαφάτη. Οι αντιπρόεδροι της Βουλής προσπάθησαν να κρατήσουν τους χρόνους και τους τόνους χαµηλά, αλλά δεν ήταν εφικτό... Ρεκόρ οµιλίας έκανε η Μερόπη Τζούφη από τη «Νέα Αριστερά», πρώην ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, που έφτασε τα 25 λεπτά, µε τον αντιπρόεδρο Γ. Γεωργαντά να χτυπά τα καµπανάκια!

Σχολιάστηκε

Στα γραφεία της «Νέας Αριστεράς» στη Βουλή µπαινοβγαίνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που επανήλθε δυναµικά στα πολιτικά δρώµενα. Ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασµού του φορέα έρχεται καθηµερινά στη Βουλή, όπου σχεδιάζει... Πάντως, η πρώτη του παρέµβαση σχολιάστηκε από τους πρώην συντρόφους του ότι δεν έγινε ορθά, κλασικά, παραδοσιακά, µε δήλωση, αλλά στα social media, όπου σχολίασε: «Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν γίνονται για να πέσει η κυβέρνηση, ούτε οι ανοησίες ότι ισχυροποιούν την κυβέρνηση έχουν καµία σχέση µε την πολιτική. Αν ήταν έτσι, προφανώς δεν θα γίνονταν ποτέ».

Γενέθλια

Γενέθλια είχε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας και σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ∆ιαµαντής Καραναστάσης, το Σάββατο που πέρασε. Ο κ. Καραναστάσης, που πάτησε τα 50, γιόρτασε µε φίλους, τα παιδιά του και φυσικά την πρόεδρο της καρδιάς του. Φύσηξε κεράκια, έκοψε τούρτα και ανέβασε στα social φωτό µε την υπέροχη κόρη του. Οµως... τούρτα τού έκοψαν και οι συνάδελφοί του στο θέατρο όπου είχε παράσταση και πρόβες, κάνοντάς του αφιέρωση και, φυσικά, την πιο σηµαντική ηµέρα της ζωής του πιο όµορφη!