Σύμβουλος Αγγελούδη ο Π. Αβραμόπουλος

H διάσπαση της παλιάς «Tρόικας» της «πρωτοβουλίας»

Ηταν Σεπτέµβριος του 2009, όταν, σε ένα κεντρικό µπαρ της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης κουβέντιαζε µεγαλόφωνα µε τον Παναγιώτη Αβραµόπουλο και τον Ανδρέα Κουράκη για τον προγραµµατισµό των επόµενων ηµερών της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη». Η παράταξη, την οποία είχαν ιδρύσει οι τρεις τους, µόλις είχε πάρει την επίσηµη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου και ετοιµαζόταν για τη µεγάλη µάχη, που ήταν νικηφόρα. Εναν χρόνο µετά, η «Πρωτοβουλία» κέρδισε τις δηµοτικές εκλογές, ανατρέποντας µια πολυετή παράδοση, που ήθελε τον κεντρικό δήµο της Θεσσαλονίκης να διοικείται από δήµαρχο «γαλάζιας» απόχρωσης. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της πόλης, αλλά και στη ζωή των τριών, που πήραν εύστοχα τον τίτλο της «τρόικας» της «Πρωτοβουλίας», καθώς τότε η τρόικα ήταν στα στόµατα όλων στη χώρα µας. Οι τρεις παρέµειναν στην ίδια πλευρά, διοίκησαν για δύο θητείες τον δήµο και το 2023 διασπάστηκαν. Ο Γιάννης Μπουτάρης κατέβηκε µε τον συνδυασµό του Σπύρου Πέγκα και αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς δηµοτικός σύµβουλος, µόνο που ο συνδυασµός έµεινε εκτός δεύτερου γύρου. Ο Ανδρέας Κουράκης έκανε και αυτός την ίδια επιλογή, µόνο που δεν εκλέχτηκε. Ο συνδυασµός του κ. Πέγκα εξέλεξε πέντε δηµοτικούς συµβούλους και ο Κουράκης, που αναδείχτηκε έκτος, έµεινε εκτός ∆ηµοτικού Συµβουλίου. Αντίθετα, ο Παναγιώτης Αβραµόπουλος, ο τρίτος της παρέας, διέβλεψε σωστά. ∆ιατύπωσε έγκαιρα την απόφασή του να µην είναι υποψήφιος, αλλά ως παλιός ΠΑΣΟΚος συντάχτηκε µε τον Στέλιο Αγγελούδη. Και δεν συντάχτηκε απλά, αλλά συµµετείχε ενεργά ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης. Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι στο ούζο που διοργάνωσε ο κ. Αγγελούδης µε τους δηµοσιογράφους της πόλης το Σάββατο πριν από τη δεύτερη Κυριακή και ενώ πια όλα προέβλεπαν τη νίκη του συνδυασµού του, ο κ. Αβραµόπουλος ήταν ο µόνος που συνόδευε τον νικητή της επόµενης ηµέρας. ∆είχνοντας ότι θα έχει ρόλο στην επόµενη ηµέρα. Ετσι και συνέβη. Αυτές τις ηµέρες ανακοινώθηκε ότι µε απόφαση του κ. Αγγελούδη ο κ. Αβραµόπουλος αναλαµβάνει καθήκοντα άµισθου συµβούλου του δηµάρχου Θεσσαλονίκης σε θέµατα στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασµού του δηµοτικού έργου. Την ίδια στιγµή, ο γιος του, Παύλος, συµµετέχει στην επικοινωνιακή οµάδα του δηµάρχου, έχοντας την ευθύνη για τη διαχείριση των µέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μόνο οπτική ήταν η επαφή που είχαν αυτές τις ηµέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέλιος Αγγελούδης. Οι θερµοκρασίες µεταξύ τους παραµένουν χαµηλές…

«Μπλε» επισκέψεις

Περιζήτητος έχει γίνει για τους «γαλάζιους» της πόλης ο Στέλιος Αγγελούδης. Κατ’ αρχάς, τον επισκέφθηκε θεσµικά ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στον Βορρά, Μιχάλης Μπεκίρης, που έχει κάθε λόγο να θέλει να έχει καλή σχέση η κυβέρνηση µε τον δήµαρχο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε αυτές τις ηµέρες η Αννα Ευθυµίου, η οποία προσήλθε στη συνάντηση φορώντας µπλε, ενώ τις επόµενες ηµέρες την πόρτα του δηµαρχείου Θεσσαλονίκης θα περάσουν και άλλοι βουλευτές της Ν.∆.

Μπουλντόζες

Μπουλντόζες µπαίνουν αυτές τις ηµέρες στο ΤhessINTEC στην περιοχή της Περαίας για το πρώτο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς. Το πάρκο έχει χωροθετηθεί και, χάρη στις άοκνες προσπάθειες ενός ευπατρίδη επιχειρηµατία, όπως είναι ο Νίκος Ευθυµιάδης, δηµιουργήθηκε µια µη κερδοσκοπική και κοινωφελούς χαρακτήρα ανώνυµη εταιρεία, βρέθηκαν οι φορείς-µέτοχοι (ιδιώτες και ∆ηµόσιο) και διασφαλίστηκε η χρηµατοδότηση από το Ταµείο Ανάκαµψης και από ιδιωτικούς πόρους. Τελικά, ο επιµένων νικά…

Το… µασάζ προς τους βουλευτές της Ν.∆. που ακόµη έχουν επιφυλάξεις για τον νόµο για τα οµόφυλα ζευγάρια συνεχίζεται. Αυτήν τη φορά τον ρόλο της... µασέζ έχει αναλάβει η Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει δει ουκ ολίγους «γαλάζιους» βουλευτές από τον Βορρά. Και έχει πείσει ήδη αρκετούς…

Συγκίνηση

Ιδιαίτερη ηµέρα ήταν η περασµένη Κυριακή για τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Β’ Γυµνασίου «Ο Ικτίνος», όπου και ο ίδιος είχε πάει σχολείο πριν από πολλά χρόνια. «Περπάτησα σε αυτή την αυλή όπως ακριβώς πριν από 45 χρόνια, που την άφησα, και είναι η ίδια όπως τότε», σχολίασε προς τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Μουµουζιά, εµφανώς συγκινηµένος.

Ρακή

Αgrotica, πίτα των δύο Νοµαρχιακών του ΠΑΣΟΚ, οµιλία σε εκδήλωση νέων, αλλά και λίγο από Κρήτη περιείχε η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση της Παγκρήτιας Αδελφότητος Μακεδονίας, όπου, εκτός από ένα µεγάλο κοµµάτι βασιλόπιτας, κεράστηκε και µια κρύα ρακή από το Αρκαλοχώρι. Την οποία και ευχαριστήθηκε…

Εμφάνιση

∆ιήµερο στη Θεσσαλονίκη πέρασε ο Αλέξης Χαρίτσης, που συνδύασε την επίσκεψή του στην πόλη για την Agrotica µε κοµµατικές συναντήσεις και µε µια οµιλία σε εκδήλωση της «Νέας Αριστεράς». Κρατήστε, πάντως, και την εµφάνιση που έκανε στο πλευρό του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηµοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Μνηστήρες

Το ποιοι θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα ερώτηµα που συζητιέται πολύ έντονα αυτές τις ηµέρες. Στη Ν.∆. φαίνεται ότι έχει κλειδώσει το όνοµα του Παραολυµπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, ενώ στη στενή λίστα των υποψηφίων βρίσκονται η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου. Από το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει η υποψηφιότητα του µετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούν πολύ δύο… ∆ώρες. ∆ηλαδή η εκπρόσωπος Τύπου, ∆ώρα Αυγέρη, και η ∆ώρα Τσαµπάζη, χήρα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Δώρο

Ικανοποιηµένος και µε πολλά χαµόγελα έφυγε από το δηµαρχείο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Βρούτσης. Ο λόγος; Ενα ζευγάρι µανικετόκουµπα που του δώρισε ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ως ανάµνηση της πρώτης του επίσκεψης στο δηµαρχείο.