Άλλοθι για τον Πολάκη η στάση Κραουνάκη

Από τα χείλη του γνωστού µουσικοσυνθέτη Σταµάτη Κραουνάκη κρέµεται κάθε φορά που ζορίζεται ο Παύλος Πολάκης. Μπορεί από την Κουµουνδούρου να τον αφήνουν «ακάλυπτο», αποφεύγοντας να τον επικροτήσουν γι’ αυτά που λέει ή κάνει, ωστόσο το «κενό» αυτό έρχεται να καλύψει ο γνωστός µουσικοσυνθέτης, πλέκοντάς του το εγκώµιο, «για να σκάνε όλες οι “λούγκρες” που ζηλεύουν τον µουστακαλή Κρητίκαρο και τον πετροβολάνε, επειδή τον “εθέλουν” δικό τους και δεν τον έχουν», όπως έχει πει παλαιότερα. Από την πλευρά του, ο Π. Πολάκης, που δεν περιµένει να τον υπερασπιστεί η ∆ώρα Αυγέρη ή παλαιότερα η Πόπη Τσαπανίδου, «παίρνει» τις συνεντεύξεις του Σταµάτη Κραουνάκη και τις «κορνιζάρει» στον τοίχο του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να τις βλέπουν µερικοί και µερικές, µήπως και αντιληφθούν πως ο ίδιος δεν είναι αγροίκος της πόλης, αλλά έχει δίπλα του ανθρώπους «καλλιεργηµένους» και «πνευµατικούς», των γραµµάτων και των τεχνών υπηρέτες, που συµφωνούν µαζί του σε όλα. Και η καλή τους κουβέντα προς το πρόσωπό του είναι το «άλλοθί» του για να συνεχίζει ακάθεκτος τους «τσαµπουκάδες» και τα «νταηλίκια». Κανονικά, ο Σταµάτης Κραουνάκης πρέπει να γράψει και ένα τραγούδι για τον «αψύ Κρητικό», ώστε αυτή η σχέση να γίνει Τέχνη και στο µέλλον κτήµα της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς.

Επιχείρηση «απαξίωσης»

Θέλω να εκφράσω τη συµπάθειά µου στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέα, διότι κατάλαβα πως επιχειρούν δι’ άλλων αντιπροσώπων στη Μεσσηνία να τον «απαξιώσουν» από τα κεντρικά της Κουµουνδούρου. Τι εννοώ; Στις αρχές της εβδοµάδας µετέβησαν στην Καλαµάτα για τις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόµµατος η Ρένα ∆ούρου και ο Π. Ρήγας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την περιοχή. Τα δύο αυτά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις που έκαναν διαβεβαίωσαν τον κόσµο που είχε συγκεντρωθεί για να τους ακούσει πως «εµείς θα είµαστε πλέον οι βουλευτές της Μεσσηνίας», από τη στιγµή που το κόµµα δεν εκπροσωπείται στη Βουλή, µιας και ο Αλ. Χαρίτσης, που είχε εκλεγεί µε τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον επικεφαλής της «Νέας Αριστεράς».

Ξέρουν ότι θα είναι υποψήφιοι

Πώς γίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης να διαφηµίζει στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης πως οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλεγούν µέσα από ανοιχτές διαδικασίες, όταν την ίδια στιγµή κάποιοι έχουν πάρει το «πράσινο φως» να κινούνται ως πολιτευτές του κόµµατος στις κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Υπάρχουν καµιά δεκαριά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, µεταξύ αυτών οι Ν. Φαραντούρης και Γ. Τσίπρας, που ξέρουν ήδη ότι θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Οπότε τι νόηµα έχει ο Στ. Κασσελάκης να υπόσχεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαµορφώσει τη λίστα των υποψηφίων του µέσα από την υποβολή αιτήσεων καθενός µέλους ή στελέχους που επιθυµεί να συµπεριληφθεί σε αυτή;

Καλό θα είναι η Ρ. ∆ούρου να κόψει τον χαβαλέ που κάνει, προκειµένου να δείξει πως είναι «γειωµένη» στην κοινωνία. ∆εν της πάει να υποδύεται µε εξυπνακισµούς τον Θ. Αναστασιάδη της πολιτικής.

Γκλέτσος παρακαλεί Τουμασάτου

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόµµα, αλλά το «µεγάλο µας τσίρκο», όπου πρωταγωνιστικό ρόλο για την πορεία του διαδραµατίζουν άνθρωποι από τον χώρο της µουσικής, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηµατογράφου. Μόνο τις τελευταίες δέκα ηµέρες έχουν πάρει θέση για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, ο µουσικοσυνθέτης Σταµάτης Κραουνάκης και οι ηθοποιοί Απόστολος Γκλέτσος και Μαριάννα Τουµασάτου. Η τελευταία δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια µε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ξαφνικά επί του συγκεκριµένου ζητήµατος παίρνει θέση ο Απ. Γκλέτσος, εκλιπαρώντας τη να το σκεφτεί σοβαρά. «Μετά λόγου γνώσεως και ξέροντας καλά τη συγκεκριµένη κυρία 35 συναπτά έτη, την παρακαλώ δηµόσια να είναι υποψήφια και να βοηθήσει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μιλώ για τη Μαριάννα Τουµασάτου, την µπροστάρισσα στους αγώνες, την πολύ καλή ηθοποιό, τη µάνα και σύζυγο. Η οµάδα µου θα είναι στο πλευρό σου, θα κάνουµε µαζί τον αγώνα, µε αυταπάρνηση, ξέρεις εσύ», έγραψε.

«Ορφανοί»

Αν αξιολογήσει κανείς το επίπεδο των οπαδών του Π. Πολάκη και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, µε βάση τα σχόλιά τους κάτω από κάθε ανάρτησή του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί πως ο «αψύς» πολιτικός της Κρήτης εκφράζει µε τη δηµόσια στάση τους «ορφανούς» ψηφοφόρους του Πάνου Καµµένου. Και αν τα σπάσει µε τον Στέφανο Κασσελάκη ή τον διαγράψει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα µου προκαλέσει καµία εντύπωση να δω τον Παυλή να συνεργάζεται µε τον Π. Καµµένο, για να φτιάξουν από κοινού έναν νέο πολιτικό φορέα.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Την ιδιότητα του επιστηµονικού συνεργάτη σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την έχουν και άλλοι πρώην βουλευτές του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. ∆εν είναι µόνο ο Κ. Ζαχαριάδης, που φέρεται να τον έχει προσλάβει στο γραφείο του ο Γ. Καραµέρος.

Φεύγουν κι άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ακόµη στελέχη που λειτουργούν σαν δούρειος ίππος της «Νέας Αριστεράς». Πριν ή και µετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξει νέο κύµα αποχωρήσεων από το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Με κατεύθυνση τη «Νέα Αριστερά» και όχι µόνο. Υπάρχουν, σύµφωνα µε πληροφορίες και άλλα στελέχη, τα οποία κατέχουν ακόµη καίρια πόστα στα όργανα της Κουµουνδούρου, που είναι σε φάση φυγής προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Προσεχώς θα έχουµε νεότερα.