Επισκέπτης βουλευτής;

∆εν ξέρω εάν ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Οθων Ηλιόπουλος έχει πάρει άδεια από τη σηµαία της Βουλής, αλλά τις τελευταίες ηµέρες γίνονταν κάποια σχόλια για το πρόσωπό του, πως θα πάει και αυτός στις Σπέτσες για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόµµατος, ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ. Για να καταλάβω, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν στείλει στην ελληνική Βουλή ως υποψήφιο του κόµµατος στις τελευταίες εθνικές εκλογές και ο ίδιος έρχεται στην Ελλάδα όποτε του καπνίσει ή όταν µπορεί; Τι είναι; Επισκέπτης βουλευτής; Αν µη τι άλλο, θα πρέπει να δώσει µια πειστική απάντηση.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πρόσβαση στα κοινοβουλευτικά δρώµενα µέσω τρίτου προσώπου, υποψιάζονται ως «βαθύ λαρύγγι» οι βουλευτές του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, που, όταν στέλνουν εµπιστευτικές επιστολές προς την ηγεσία, τις βλέπουν να γίνονται φέιγ βολάν στα ΜΜΕ.

Το αχρείαστο lifestyle

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, καλό θα είναι να προσέχει στις εξόδους της, µήπως αυτοί µε τους οποίους συναγελάζεται φωνάζουν και έναν «παπαράτσι» για να κάνουν ντόρο γύρω από τα ονόµατά τους. Στην πολιτική όσοι διολίσθησαν στη λογική του lifestyle και έγιναν πρωταγωνιστές χαζοχαρούµενων σεναρίων για την προσωπική τους ζωή ποτέ δεν βγήκαν κερδισµένοι σε βάθος χρόνου. Καλό θα είναι να µη δίνει δικαιώµατα να την κάνουν είδηση για άσχετους λόγους, αλλά να γίνεται είδηση ο λόγος της στο πλαίσιο της άσκησης των αρµοδιοτήτων της.

Η Μπέτυ δεν ενθουσιάστηκε με τον Κασσελάκη

Επειδή το τελευταίο διάστηµα πολλοί και µη εξαιρετέοι εµφανίζονται ως προνοµιακοί συνοµιλητές του Αλέξη Τσίπρα, η αλήθεια είναι πως τις «µύχιες» προθέσεις ή σκέψεις του δεν τις µοιράζεται µε τους συνήθεις υπόπτους. ∆ηλαδή, τα βαθύτερα σχέδιά του δεν θα τα αποκαλύψει στον Θανάση Καρτερό, που κατά καιρούς εµφανίζεται ως άτυπος εκπρόσωπός του, για να βάλει τα πράγµατα στη θέση τους σε ζητήµατα που µπορεί να τον αφορούν. Τις εµπιστευτικές συζητήσεις ο Αλέξης Τσίπρας τις κάνει µε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλη Καλογήρου, και τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία έχει άποψη, και ας αποφεύγει να την εκδηλώνει δηµοσίως. Από ό,τι µαθαίνω, εάν σήµερα έδινε µια συνέντευξη η Μπέτυ Μπαζιάνα, όπως είχε κάνει στο παρελθόν στην «Εφηµερίδα των Συντακτών», µάλλον δεν θα δήλωνε ενθουσιασµένη µε την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Εάν το πάρει χαµπάρι ο τελευταίος, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, βλέπω να βάζει τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακµπέθ, να της απαντά αρµοδίως σε περίπτωση που προκληθεί δηµοσίως. Βεβαίως, βεβαίως...

Για τις πρόσφατες αλλαγές στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν και αντιδράσεις στους κόλπους των αντιστρατήγων που «καρατοµήθηκαν».


Kαι οι τρεις ενδιαφέρονται για το ευρωψηφοδέλτιο

Εφόσον οι Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος κόπτονται τόσο πολύ να προσχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αφήνοντας να εννοηθεί στις παρεµβάσεις τους πως η Αριστερά στην Ευρώπη έχει µηδενική επιρροή στις πολιτικές εξελίξεις, γιατί δεν αναλαµβάνουν και το ρίσκο να µεταβληθούν σε «ιδεολογικούς ιεραποστόλους» αυτής της προσπάθειας, καταθέτοντας στα όργανα του κόµµατος την υποψηφιότητά τους για ευρωβουλευτές; Το ερώτηµα που θέτουµε έχει µεγάλη βάση, καθώς κάποιοι εκ των προαναφερθέντων θα ήθελαν να συµπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόµµατος, ελπίζοντας πως η τύχη µπορεί να τους χαµογελάσει στις κάλπες για τη διεκδίκηση µιας θέσης στο Στρασβούργο, αφού ως εγχώριοι πολιτευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές απέτυχαν παταγωδώς στις περιφέρειές τους. Και οι τρεις στις εθνικές εκλογές έµειναν εκτός Βουλής, αλλά, επειδή στην πολιτική η ελπίδα πεθαίνει στην επόµενη κάλπη, λογικό είναι οι ευρωεκλογές να συνιστούν για τους ίδιους µια νέα πρόκληση για την ικανοποίηση των φιλοδοξιών τους... Αργά ή γρήγορα θα το µάθουµε και αυτό. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως και οι τρεις, µαζί µε κάνα δυο ακόµα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν τις ίδιες απόψεις, ενδιαφέρονται για το ευρωψηφοδέλτιο του κόµµατος.

Κατά της τεκνοθεσίας ο Λαφαζάνης

∆εν ξέρω εάν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν συντηρητικό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά ο τελευταίος την πρόταση νόµου που κατέθεσε η Κ.Ο. της αξιωµατικής αντιπολίτευσης για τα οµόφυλα ζευγάρια, έπειτα από σχετική εντολή του Στέφανου Κασσελάκη, τη χαρακτηρίζει «τερατώδη» ως προς το σκέλος της πρόβλεψης για τεκνοθεσία µε τη µέθοδο της παρένθετης µητέρας και τις αναφορές περί «Γονέα 1» και «Γονέα 2». Σύµφωνα µε τον Π. Λαφαζάνη, πρόεδρο του ∆ηµοκρατικού Κινήµατος Εθνικής Απελευθέρωσης και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πατέρας και η µητέρα είναι τα θεµέλια της ελληνικής κοινωνίας. Και επειδή τις παρεµβάσεις του τις παρακολουθεί µε ενδιαφέρον και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος, δεν θα εκπλαγώ εάν τις επόµενες ηµέρες τον υποδεχτεί για να ανταλλάξουν απόψεις...

Τους έγινε εφιάλτης ο Φλώρος

Κάποιοι στις τάξεις των Ενόπλων ∆υνάµεων, που είχαν την τάση να «σαχλοπαραγοντίζουν» µε δηµοσιογράφους, λειτουργώντας ενίοτε και ως «βαθιά λαρύγγια», φαίνεται πως έχουν µια εµµονή µε τον Κωνσταντίνο Φλώρο ή τον βλέπουν σαν εφιάλτη στον ύπνο τους και τον ξύπνιο τους. Ακόµα και τώρα, που αποστρατεύτηκε, διακινούν δεξιά κι αριστερά οτιδήποτε µπορεί να τον προσβάλει ή να τον απαξιώσει στα µάτια της κοινής γνώµης. Βέβαια, πλέον το πράττουν εκ του ασφαλούς, όπως οι δειλοί, διότι όσο ο στρατηγός ήταν στο τιµόνι των Ενόπλων ∆υνάµεων «λούφαζαν» στο κουµάσι τους.