Ορέστης μοιάζει με άγγελος που έπεσε από τον ουρανό. Από τις πρώτες του συνεργασίες τον είχα ξεχωρίσει για το ταλέντο, την εργατικότητα και τη επαγγελματική του συνέπεια. Αυτό τον μήνα ζει σε μια φρενίτιδα, ανάμεσα σε πρόβες για τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και τον «Μολυβένιο στρατιώτη».

Kάνεις πρόβες για τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου; Ποιος ο ρόλος σου;


Είμαι στον Χορό. Δεν είναι, όμως, ένας συμβατικός Χορός. Αποτελείται από τέσσερις ψάλτες και τέσσερις performers και η ύπαρξή μας σε αυτό έχει καταλυτικό ρόλο σε ό,τι διαδραματίζεται. Εκτελούμε μια ατμοσφαιρική, πολυφωνική σύνθεση του Μίνου Μάτσα και μια άκρως ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μουσική αποτελεί προϋπόθεση για τη σκηνοθεσία και η σκηνοθεσία για τη μουσική. Μια σχέση απόλυτης εξάρτησης.


Πώς νιώθεις που θα βρεθείς στην Επίδαυρο;


Εχω βρεθεί ξανά στη σκηνή της Επιδαύρου, αλλά πραγματικά ανυπομονώ. Τι να πω για τον τόπο αυτό; Είναι ένας κραδασμικός, κατακλυσμικός χώρος, που δίνει τη δυνατότητα στον ήχο και το σώμα να έρθουν σε ευθυγράμμιση, σε μια απόλυτη, κοσμική σχεδόν, αρμονία.


Κάνεις, όμως, και πρόβες για τον «Μολυβένιο στρατιώτη», όπου θα έχεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα σεζόν.


Ξεκινήσαμε από νωρίς, γιατί ό,τι κάνει η Μαριάννα Τόλη το κάνει με μεγάλη υπευθυνότητα και μεράκι. Νιώθω μεγάλη χαρά για αυτή τη συνεργασία και για τη συνάντηση μαζί της και με την ομάδα της. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και εγώ τυχερός.


Πιστεύεις αυτό που έλεγε ο Χριστιανόπουλος: «Μικρό ταλέντο κουράζεται, μεγάλο επιμένει»;

Το ταλέντο είναι η αρχή και η βάση, αλλά χωρίς δουλειά τίποτα δεν μπορεί να συμβεί. 


Δεν είναι μια φρενίτιδα το ίδιο διάστημα να καταπιάνεσαι με δύο διαφορετικά πράγματα;


Η Ελλάδα της κρίσης δεν σου επιτρέπει την πολυτέλεια να μένεις προσηλωμένος μόνο σε μία δουλειά. Από εκεί πέρα, μου φαίνεται ευλογία να έχεις δουλειά. Ειδικά σε συνεργασίες που σε εξελίσσουν, δεν θα μπορούσα με τίποτα να πω «όχι». Νιώθω ότι μπορεί να χάνω κάτι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά, από την άλλη, τώρα είμαι νέος και είναι η στιγμή να δουλέψω σκληρά.


Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;


Να ονειρεύομαι και να δουλεύω σκληρά. Ταυτόχρονα, ο οργανισμός «ΝΕΟΝ» μού έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα πρόγραμμα για curatorial exchange, στέλνοντάς με στο Λονδίνο, στη Whitechapel Gallery, στις αρχές Ιουνίου. Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά που εκπροσώπησα την Ελλάδα μαζί με μία ομάδα νέων και πολλά υποσχόμενων επιμελητών.