Δυναμικές γυναίκες που το έργο τους στην κοινωνία και η δράση τους στον επαγγελματικό στίβο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, τιμήθηκαν από τον Όμιλο Γυναικών Πειραιά «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», σε μια διακριτική τελετή που παρουσίασε η διακεκριμένη δημοσιογράφος Άντα Ηλιοπούλου

Άραγε η δράση των δραστήριων γυναικών που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο για «καλό», μπορεί να εμπνεύσει και τους υπόλοιπους; Αυτό πιστεύουν οι κυρίες του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», τουΟμίλου Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες και για τέταρτη χρονιά διοργάνωσαν μια απονομή βραβείων για να τιμήσουν τις γυναίκες που εμπνέουν με το έργο τους και την δράση τους.

AdTech Ad

Το Δ.Σ. του Ομίλου και ειδικότερα η Πρόεδρος και εμπνεύστρια του Ομίλου, κυρία Νανά Λάτση, θεσμοθέτησαν τα βραβεία με σκοπό, να τιμηθούν άξια γυναικεία πρότυπα, που μέσα από την αγάπη για το αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη, το όραμα, τις ικανότητες, το πάθος και τα ταλέντα τους, κατάφεραν να διακριθούν καθώς το έργο τους ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες προς τη δημιουργία.

Την βραδιά βράβευσης αυτών των σημαντικών γυναικών, δεν θα μπορούσε παρά να παρουσιάζει μια αντίστοιχης εμβέλειας προσωπικότητα, η γνωστή δημοσιογράφος και πολύ δημοφιλής στον Πειραιά, κυρία Άντα Ηλιοπούλου, που με το έργο της υπέρ της χώρας στο Παρίσι, έχει τιμήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό. Η ίδια φορούσε και το γαλάζιο φόρεμα που σχεδίασε ειδικά για αυτήν η ESCADA, προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα στα πλαίσια της δράσης της δημοσιογράφου. Η Άντα Ηλιοπούλου κατορθώνοντας να αγγίξει τις καρδιές του κόσμου με την εξαιρετική της απαγγελία για την ζωή και το έργο αυτών των σημαντικών γυναικών και μέσα σε ασταμάτητα χειροκροτήματα παρουσίασε οκτώ πολύ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες, οι οποίες έλαβαν από οκτώ σημαντικούς άντρες ένα βραβείο Καρυάτιδα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Κώστας ειδικά για το »ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ».

Η Άντα Ηλιοπούλου

Το Βραβείο Εθελοντισμού έλαβε η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Πρόεδρος και εμπνεύστρια του Σωματείου «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», Βέρα Μεσσήνη, για το έργο της για την δημιουργία κατοικιών υπέρ άπορων οικογενειών. Το βραβείο απένειμε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πειραιώς, Αρχιμανδρίτης π. Νήμφων Καπογιάννης. Το Βραβείο Ναυτιλίας πήρε η Γενική Διευθύντρια της Macgregor Greece, Αθηνά Κανελλάτου. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον πρόεδρο του Propeller Club of Piraeus – Διευθύνων Σύμβουλο της X.R.T.C Business Consultants L.T.D, Γιώργο Ξηραδάκη. Το Βραβείο Επιστήμης δόθηκε στην διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα, υπεύθυνη της μονάδας οφθαλμικής ογκολογίας και αμφιβληστροειδούς της πολυκλινικής της Σιένα, Santa Maria alle Scotte, Δρ Ντόρις Χατζηστυλιανού, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος στο θέμα του ρετινοβλαστώματος της παιδικής ηλικίας. Το βραβείο της έδωσε ο χειρουργός- οφθαλμίατρος – Καθηγητής Οφθαλμολογικού Πανεπιστημίου Ν.Υ, Δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Το Βραβείο Πολιτισμού έλαβε η Αρχαιολόγος- Θεατρολόγος -Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης- Δρ Αρχαιολογίας και Τέχνης, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη. Το βραβείο απονεμήθηκε απο τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη. Το Βραβείο Θεάτρου δόθηκε στην Σκηνοθέτη – Θεατρολόγο – Συγγραφέα και Δρ Αισθητικής Φιλοσοφίας, Τζένη Αρσένη. Το βραβείο απονεμήθηκε ο Ακαδημαϊκός – Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης – Συνθέτης- Μαέστρος, Θεόδωρος Αντωνίου. Το Βραβείο Λογοτεχνίας έλαβε η Ψυχολόγος- Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Συγγραφέας, Φωτεινή Τσαλίκογλου. Το βραβείο της απονεμήθηκε από τον Αρχαιολόγο – Ιστορικό Τέχνης – Διευθυντή του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιο Κακαβά. Το Βραβείο Αθλητισμού αποδόθηκε στην Πρωταθλήτρια Παγκοσμίων Κυπέλλων στη σκοποβολή Άγη Κασούμη από τον Α΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Παναγιώτη Δημάκο. Το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έλαβε η πρωτοπόρος επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ- Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην ERMA FIRST και Πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου. Το βραβείο της απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (Ε.Β.Ε.Π) Βασίλη Κορκίδη. Τα βραβεία συνοδευόντουσαν από μια πολύ κομψή, σύγχρονη ανθοδέσμη από το Eden Flowers που δόθηκε σε όλες τις κυρίες καθώς και από νομίσματα μεταλλίων του 2016 που προσφέρθηκαν από την συλλογή του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου. Ακολούθησε δεξίωση με τα υπέροχα εδέσματα του La Fourchete Catering του Chef Έκτωρα Ιωάννου και το κρασί Skouras Domaine. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σπυρίδων Σπυρίδωνος, η Ειρήνη Νταϊφά, η Ελένη Μελέτη και ο Γιάννης Μελέτης, η Λίλα Ντε Τσάβες, ο διάσημος καλλιτέχνης εξ Αμερικής Γιάννης Αμοργιανός, ο Κων/νος Σπανός, η Ρίτα Μωραϊτάκη, η Ντανιέλα Τσοπελογιάννη , η Νίκη Παξημαδάκη, ο Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος, ο Αλέξανδρος Κούρος (Studio Navale Maritime & Technical Ltd), ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, η Ιωάννα Βασιλάκη, η Ρένα Βασιλάκη, η Αιμιλία Λιώνη-Μαντζαβίνου, η Όλγα Καραβαρβέρη , η Τζένη Παπαδοπούλου, η Έφη Μπούνα κ.α.