Το νέο μυθιστόρημα της Χριστίνας Μπαλτζή με τίτλο "Ζητείται θεός" κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Πρόκειται για ένα ερωτικό μυθιστόρημα γεμάτο μυστικά, ίντριγκες και υπαρξιακές ανησυχίες, από την εμβληματική τρανς και ακτιβίστρια Χριστίνα Μπαλτζή, που υπογράφει για πρώτη φορά και με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο Καρλότα.

H Χριστίνα Μπαλτζή (Καρλότα) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Είναι διεθνώς βραβευμένη ηθοποιός, έχοντας τιμηθεί στο Lucania Film Festival με το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την ταινία Zodiac (2011). Έχει γράψει και ερμηνεύσει δικά της θεατρικά έργα. Επίσης γρά-φει ποίηση και έχει μελοποιήσει η ίδια κάποια ποιήματά της. Από το 2008 ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων για ενηλίκους. Σήμερα δηλώνει πολίτης του κόσμου και ζει μετα-ξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

zhteitai_theos22

Ζητείται θεός

Το θέμα του νέου μυθιστορήματός της έχει να κάνει με την πάμπλουτη, πανέμορφη και πετυχημένη Κασσιόπη, που έχει τα πάντα και τίποτα. Καθώς τελειώνει αριστούχος το Χάρβαρντ και γυρίζει στην Αθήνα, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της. Δεν αντέχει τον τεχνολογικά προηγμένο κόσμο όπου ζει, πιστεύει πως είναι γεμάτος μοναξιά και ψέμα που ποστάρεται ως ευτυχία στις πειραγμένες selfies των περισ-σοτέρων προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με έναν μαγικό τρόπο μεταφέρεται πίσω στον χρόνο, σε μια εποχή αθωότητας χω-ρίς τεχνολογία, επιθυμώντας να γνωρίσει την πραγματική αγάπη. Ανακαλύπτει όμως ότι οι έρωτες, οι ίντριγκες, τα πάθη και οι δολοπλοκίες δεν λείπουν ούτε από τη νέα της πραγμα-τικότητα. Θα καταφέρει άραγε να αγαπήσει και να αγαπηθεί όπως δεν αγαπήθηκε στον σκληρό κόσμο που άφησε πίσω της; Και τι είναι εκείνο που θα την κάνει να γυρίσει ξανά στο δικό της παρόν;

mpaltzh


Η Χριστίνα Μπαλτζή μιλάει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για το νέο της βιβλίο που έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί μεγάλη αίσθηση στο αναγνωστικό κοινό.

Πως αποφασίσατε να γίνεται συγγραφέας και πόσα βιβλία έχετε εκδώσει έως σήμερα;

Δεν αποφάσισα να γίνω συγγραφέας, γεννήθηκα συγγραφέας και λένε πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα μου ταλέντα. Αυτό φάνηκε όταν σε ηλικία δεκατεσσάρων χρονών έγραψα το πρώτο μου μυθιστόρημα αφήνοντας άφωνη τη μικρή τότε κοινωνία που με περιέβαλε.

Έχω εκδώσει εννέα βιβλία έως τώρα, τα τρία εκ των οποίων στις εκδόσεις Λιβάνη και το ένα στις εκδόσεις Ψυχογιός. Έχω επίσης γράψει και δυο θεατρικά έργα στα οποια έχω παίξει και η ίδια μιας και είμαι βραβευμένη ηθοποιός (Α γυναικείου ρόλου) στο Lucania Film Festival στην Ιταλία.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο και σας ωθεί να γράψετε μια ιστορία;

Οι ιστορίες ζυμώνονται με τα χρόνια μέσα μου και κάποια στιγμή αποφασίζω να συναντησω τους εκάστοτε ήρωες, και όλο αυτό είναι τόσο μαγικό, αφού πρέπει να τους δώσω ονόματα, χαρακτηριστικά, καταγωγή και ιδιότητα. Είναι η πρόκληση μιας νέας ιστορίας που με κάνει να αρχίσω να γράφω και η γλυκιά προσμονή για να δω την κατάληξη που θα έχει αφού τις περισσότερες φορές, ακόμη κι εγώ δεν τη γνωρίζω από την αρχή.

Πως εμπνευστήκατε το νέο σας μυθιστόρημα «Ζητείται Θεός»;

Το εμπνεύστηκα από τη σκληρότητα που έχει η εικονική πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις πειραγμένες και ωραιοποιημενες selfless και τα αμέτρητα ψέφτικα προφίλ.

Φαντάστικα πως όλο αυτό θα γίνει ακόμη ποιο σκληρό σε μια και δυο δεκαετίες αργότερα, και τότε αναζήτησα την ηρωίδα μου για να βρει τον δικό της από μηχανής θεό που θα την λυτρώσει από το ψέμα και θα την οδηγήση στην αγάπη που αναζητά διακαώς. Η ηρωίδα μου είναι όλες και όλοι εμείς που ζούμε σε αυτήν την ιδιαίτερη εποχή που η τεχνολογια έχει μπει ανάμεσα μας.

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο στη συγγραφή του;

Το να φανταστώ πως θα είμαστε εμείς οι άνθρωποι στο μέλλον αφού είμαι λάτρης μιας πιο ρομαντικής εποχής.

Ποιο σημείο του βιβλίου απολαύσατε πολύ όταν το γράφατε;

Όταν η ηρωίδα μου αποφασίζει να θυσιάσει τα πάντα για την Αγάπη και συνειδητοποιεί πως αυτό που ψάχνει βρίσκεται κάπου αλλού απο εκεί που το ψάχνει, και τι τραγική ειρωνεία, αυτό το κάπου αλλου είναι ακριβώς μπροστά της.

Έχετε δεχτεί κάποια μορφή μπούλινγκ στη δουλειά σας ή στη ζωή σας γενικότερα;

Όχι ποτέ! Είμαι ένα δυναμικό άτομο και από μικρό παιδί άφηνα το εκτόπισμα μου να δείξει στους άλλους πως κρατάω καλή ασπίδα και έτσι μπορούσα να κερδίζω τα χρόνια μου αλώβητη.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

Αν και δεν με ενδιέφερε ποτέ να γίνω γονιός δεν θα εμπόδιζα με τη στάση μου οποιονδήποτε ήθελε κάτι ανάλογο, όποιος κι αν ήταν αυτός. Η ελευθερία ανήκει σε όλους.

Πιστεύετε πως η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχτεί κάτι τέτοιο;

Ναι είναι έτοιμη, γιατί είναι πάντα η πιο προοδευτική, απλά δεν το ξέρει.

Έχετε υπόψιν σας κάποια ιστορία παιδιού που να έχει γονείς ένα ομόφυλο ζευγάρι ή κάποιο ομόφυλο ζευγάρι που να θέλει να υιοθετήσει παιδί;

Όχι δεν γνωρίζω αλλά εύχομαι να γνωρίσω σύντομα.