Η Ελευθερία Πάτση κάνει την πρεμιέρα των χειμερινών της εμφανίσεων, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, στο opening του “Major Seven” ενός ιδιαίτερου και σύγχρονου music art χώρου στο Μεταξουργείο και για άλλη μία Παρασκευή, στις 8 Δεκεμβρίου θα επαναλάβει την εμφάνισή της για εκείνους που δεν πρόλαβαν ή θέλουν να το ξαναζήσουν.

Το Major Seven στο Μεταξουργείο

Το “Major Seven”, στο Μεταξουργείο είναι ένα νέος χώρος, ξεκινάει τη λειτουργία του από τον Δεκέμβριο και θα φιλοξενεί μουσικές βραδιές και shows Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο music art χώρο, με σύγχρονη αισθητική και κύριο στοιχείο διακόσμησης τα φυσικά υλικά: πέτρα, σίδερο και ξύλο. Με πρωτοποριακό ήχο και χωρητικότητά ιδανική για να στεγάσει τα μουσικά γεγονότα της Αθήνας και τις live εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών, υπόσχεται να γίνει το νέο μουσικό στέκι του κέντρου. Ανήκει στα «Αθηναϊκά Θέατρα» και την διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια την έχει αναλάβει ο Νίκος Καραδημητρίου.

patsi3

Η συναυλία της Ελευθερίας Πάτση

Η Ελευθερία από τη Θεσσαλονίκη που έγινε βέρα Αθηναία, με την ερμηνευτική της αμεσότητα, δωρικότητα και ευαισθησία, το κορίτσι που σε αφοπλίζει με το τραγούδισμά του γιατί έχει τη στόφα των γυναικείων φωνών που έχουν χαραχτεί στη συναισθηματική μας μνήμη -σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού ''Κοιτώ απ΄ το παράθυρο''- ξεκινά τις εμφανίσεις της στο ολοκαίνουργιο “Major Seven” και μας προσκαλεί να ζήσουμε μαζί της την αληθινή ένωση με την ψυχή μας.

Στο πρόγραμμα της βραδιάς, το παρελθόν θα συναντηθεί με το σήμερα, δείχνοντας πως το τραγούδι δεν είναι τίποτε άλλο από εκείνη την λεπτή κλωστή που μας ενώνει όλους, στο «Ένα» που λησμονούμε ότι είμαστε, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της, τον Νίκο Παπαναστασίου στο πιάνο και το ακορντεόν, τον Γιώργο Παππά στο ούτι, το λαούτο, το μπουζούκι και το μαντολίνο, τον Τριαντάφυλλο Βαβάτσικο στο βιολί και τον Νίκο Νταρίλα στα κρουστά, φτιάχνει το δικό της μουσικό τοπίο, τραγουδώντας τα δικά της, τα αγαπημένα άλλων και πολλά ακόμα από εκείνα που μας έχουν σημαδέψει.

Το κοινό θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τη Μοσχολιού, την Αλεξίου, την Τσανακλίδου, την Φριντζήλα, τον Άκη Πάνου, τον Ζαμπέτα, τον Χατζιδάκι, τον Ξαρχάκο, τον Μαρκόπουλο, τον Ανδριόπουλο αλλά και τον Κραουνάκη, τον Μάλαμα, τον Αγγελάκα, τους Χαϊνηδες, τον Περίδη και τον Αλκίνοο.

eleftheria-patsi-synenteuxi

Λίγα λόγια για την Ελευθερία Πάτση

Η Ελευθερία Πάτση γεννημένη, μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, συνδέθηκε με τη μουσική από 9 ετών, όπου άρχισε να σπουδάζει κλασική κιθάρα, αρμονία, αντίστιξη, ενορχήστρωση - ενοργάνωση.

Σπούδασε οδοντοτεχνική, ενώ παράλληλα άρχισε να τραγουδάει σε πολυσύχναστες μουσικές σκηνές της πόλης της, με κορυφαίο σταθμό τον πολυχώρο “Μύλος” της Θεσσαλονίκης.

Οι σημαντικότερες στιγμές στην πορεία της είναι η συνεργασία της με τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Διονύση Τσακνή, τον Κώστα Μακεδόνα και τον Μανώλη Μητσιά.

Συγκινείται με τις πιο εξωστρεφείς ερμηνείες και θεωρεί ότι είναι το προσωπικό της στοίχημα κάθε φορά που καταπιάνεται με νέο υλικό.

Τη γοητεύουν οι λαϊκοί δρόμοι, η αμεσότητα και η καθαρή εκφορά του λόγου στο τραγούδι.

Τα τραγούδια με τα οποία τη γνωρίσαμε και έγιναν αγαπημένα στο ραδιοφωνικό air play είναι τα ''Δεν έχω λόγια'', ''Άγριο πάθος'', ''Αυτό το βράδυ'' και το ''Μια ομάδα, μια παρέα'' από την ταινία Robogirl, σε στίχους της Μυρτώς Κοντοβά και μουσική του Βαγγέλη Τούντα. Σήμερα ετοιμάζει τον καινούργιο κύκλο τραγουδιών της, με πρώτο δείγμα το «Κοιτώ απ΄το παράθυρο» σε μουσική του Κωνσταντίνου Βελλιάδη και στίχους του Τέρπανδρου που κυκλοφόρησε στο τέλος του Οκτώβρη από τη Formiggart.

INFO
Γενική Eίσοδος: 10 €
Ώρα προσέλευσης: 22:00
Ώρα έναρξης: 22:30
Κρατήσεις: 6949207008
Εισιτήρια: https://www.more.com/music/eleutheria-patsi/ 
Major Seven: Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο