Μπαίνοντας στη διαδικασία να καταγράψεις την απήχηση ιστορικών προσωπικοτήτων στα Oscar, συμπεραίνεις με το «καλημέρα» ότι πολλοί ενσαρκώνοντας διασημότητες όχι μόνο κέρδισαν υποψηφιότητα, αλλά πήραν τον «θείο Oscar». Μάργκαρετ Θάτσερ, Φρέντι Μέρκιουρι, Στίβεν Χόκινγκ είναι μόνο τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Και τώρα που ο Μπράντλεϊ Κούπερ γίνεται «Maestro», όχι Χριστόφορος Παπακαλιάτης αλλά ο Λέοναρντ Μπερνστάιν -θα προβληθεί επίσης στο Netflix-, οι εξπέρ της 7ης Τέχνης τού δίνουν το προβάδισμα για το «χρυσό αγαλματίδιο».


Στοv δρόμο των Mέριλ Στριπ («Σιδηρά Κυρία» - Θάτσερ), Ράμι Μάλεκ («Bohemian Rhapsody» - Μέρκιουρι), Έντι Ρεντμάιν («The Theory of Everything» - ως Χόκινγκ, που μάλιστα του είπε πόσο τον καμάρωσε και ότι αισθάνθηκε πως έβλεπε τον εαυτό του νεαρό), τώρα και ο Κούπερ ως Μπερνστάιν - και σε νεαρή και σε μεγαλύτερη ηλικία.

"Ο Μπράντλει Κούπερ του μοιάζει", λένε οι κόρες του Λέοναρντ Μπερνστάιν


Η οικογένεια του θρυλικού «Maestro» δηλώνει συνεπαρμένη με την ερμηνεία του. Εκτός από συνθέτης, μαέστρος, πιανίστας ήταν και εκπαιδευτικός και ανθρωπιστής. Πολυσχιδής, έγραψε τρεις συμφωνίες, αλλά και τη μουσική του «West Side Story» για το Μπροντγουέι. Εβραϊκής καταγωγής, αλλά υπέγραψε και τη μουσική των Ψαλμών του Τσίτσεστερ. «Ο Μπράντλεϊ του μοιάζει - είναι ακριβής και ανοιχτόκαρδος μαζί», λένε οι κόρες του Τζέιμι και Νίνα. Όσο για το στόρι, είναι μια «αντισυμβατική ιστορία αγάπης», λένε οι κόρες του.

ΔΙαβάστε περισσότερα: Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπράντλεϊ Κούπερ στο τρέιλερ του «Maestro» -Πότε κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Με ιδιάζουσες σεξουαλικές αποχρώσεις: ο Μπερνστάιν, παρά τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις, κατόρθωσε να κρατήσει ενωμένη την οικογένειά του. «Ποτέ δεν είδαμε τους γονείς μας να τσακώνονται ή δεν τους ακούσαμε μέσα από τοίχους», λένε τα κορίτσια του για εκείνον και τη μητέρα τους, Φελίτσια Μοντεαλέγκρε, από την Κόστα Ρίκα (την υποδύεται η Κάρεϊ Μάλιγκαν). Tip: Μετά τον θάνατό της, δεν έκρυψε λεπτό την έλξη του στους άλλους άντρες.

Στην ερώτηση τι θα ήθελαν να πάρει ο κόσμος από την ταινία, οι δύο αδελφές -και ο αδελφός τους, Αλεξάντερ είπαν ομόφωνα: «Τη μουσική!». Όσο για την επική του σύνθεση για το «West Side Story»; «Πρέπει να ήταν… ευθυγράμμιση των πλανητών. Το διαβολεμένο, δεν ξέρω πώς το έκανα». Extra tip: Η ταινία παίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 24/11, ενώ στο Netflix θα τη δούμε στις 20/12.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή