Η Αμαλία Κλημοπούλου είναι ηθοποιός. Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Οι Απάχηδες των Αθηνών» (2018), «Αρχιμάστορας Σόλνες» (2019), «Το Βάρος του Σώματος» (2019), «Αχ! Αυτός ο Άντρας μου» (2021).

Αυτή την θεατρική περίοδο την βρίσκουμε στο θέατρο «Θυμέλη» στις παραστάσεις ''Ο Ευτυχισμένος πρίγκιπας'', του Ο. Ουάιλντ και στον ''Ποπολάρο'' του Ξενόπουλου, όπου υποδύεται την '"Ελντα". Συμμετέχει επίσης και στην παράσταση ''Βυσσινόκηπος'', σε σκηνοθεσία Β. Πλατάκη στο θέατρο ''Μικρό Broadway''.


Το εντυπωσιακό της βιογραφικό

Έχει αποφοιτήσει το 2013 από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη. Έλαβε μαθήματα υποκριτικής υπό τη Νεφέλη Ορφανού, το σκηνοθέτη Χ. Λύγκα και την Ελ. Δεμερτζή.

Εκτός όμως από την αγάπη της για την υποκριτική, έχει και μουσικές σπουδές.
Έχει λάβει Δίπλωμα Σολίστ στο Κλασσικό Πιάνο από «Ελληνικό Ωδείο» Αμαρουσίου με καθηγητή τον Μαέστρο της Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργο Αραβίδη. Ειδικό Πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον κ. Δημήτρη Κοντό, και τραγούδι κλασικό (Γ' ανωτέρα) και σύγχρονο ρεπερτόριο. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι πτυχιούχος της Νομική Σχολή Αθηνών.

Η Αμαλία Κλημοπούλου μίλησε στο parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο για τις παραστάσεις που συμμετέχει φέτος, και τα όνειρά της.

1-Amalia-Klimopoulou-3a
1-Amalia-Klimopoulou-3


Συνδυάζεις μουσική, υποκριτική, αλλά και πτυχίο Νομικής. Όλα αυτά ήρθαν εύκολα για σένα;

«Ό,τι έχω σπουδάσει ήταν απόρροια προσωπικής μου επιλογής και έγινε με πολλή δυσκολία και κόπο. Θεωρώ ότι σταδιακά οι προσπάθειές μου αμείβονται».

Φέτος σε βρισκουμε στο θέατρο «Θυμέλη» σε δυο θεατρικές παραστάσεις. Τι άλλο κάνεις;

«Αυτή την περίοδο ερμηνεύω στο θέατρο ''Θυμέλη -'Ελλης Βοζικιάδου'' δύο υπέροχους ρόλους: Το κεντρικό χελιδόνι στον ''Ευτυχισμένο πρίγκιπα'', του Ο.Ουάιλντ και την 'Ελντα στον ''Ποπολάρο'' του Ξενόπουλου. Ασφαλώς και με εκφράζουν και οι δύο ρόλοι, είναι ενάρετοι και εύπλαστοι, τους αγαπώ ιδιαιτέρως. Επίσης, η ομάδα μας και στα δύο έργα απαρτίζεται από καταξιωμένους ηθοποιούς και συναδέλφους και έχουμε εξαιρετική χημεία. Επιπλέον, διδάσκω μουσική - πιάνο, το οποίο επίσης με εκφράζει και θεωρώ ότι μπορώ με κέφι να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου».

Αμαλία Κλημοπούλου

Υπήρξε η υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που αποτελεί πρότυπο για σένα;

«Από ηθοποιούς ξεχωρίζω τις αείμνηστες Έλλη Βοζικιάδου, Τζένη Καρέζη, και τους εν ζωή Κων/νο Μαρκουλάκη και Leonardo Di Caprio για τη λάμψη, τη μαγεία τους και τη μοναδική τεχνική τους»

Πιστεύεις ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να ασχολείται με τα κοινά και να έχει δημόσιο λόγο για όσα συμβαίνουν γύρω του, η πρέπει να επικεντρώνεται στο καλλιτεχνικό του μέρος και μόνο;

«Σε περίπτωση που πραγματικά ενδιαφέρεται για τα κοινά και δεν το κάνει για λόγους προβολής, οικονομικού οφέλους και λοιπά δε βρίσκω το λόγο να μην ασχολείται, ως φορολογούμενος πολίτης ενός κράτους.

1-Amalia-Klimopoulou-a4
1-Amalia-Klimopoulou-4


Σε βρίσκουμε στην παράσταση «O Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» σε σκηνοθεσία Έλλης Βοζικιάδου. Πες μας λίγα λόγια για τον ρολό σου και για την μεγάλη κυρία του θεάτρου Έλλη Βοζικιάδου, που δεν είναι πια κοντά μας.

«Ο ρόλος μου είναι το κεντρικό χελιδόνι, το οποίο βοηθά τον πρίγκιπα να εκπληρώσει την αποστολή του, δηλαδή να δώσει πολλή χαρά και έμπρακτη βοήθεια σε κατατρεγμένα άτομα. Είναι ρομαντικό και ευαίσθητο που αυτοθυσιάζεται για να πετύχει το στόχο του πρίγκιπα, ο οποίος ως άγαλμα δεν μπορεί να κινηθεί για να στηρίξει τους συνανθρώπους του. Επίσης, υποδύομαι και ένα χαρούμενο παιδί, το οποίο με την παρέα του πήγε εκδρομή.
Όσον αφορά την αείμνηστη Έλλη Βοζικιάδου θαύμαζα την τεχνική της ως ηθοποιό και σκηνοθέτη, την άρθρωση της, η οποία ήταν πεντακάθαρη, το ηχόχρωμα της φωνής της, μα πάνω απ' όλα την τιμιότητα, το ήθος και το δυναμισμό της. Μάς λείπει!»

Αμαλία Κλημοπούλου


Έχεις όνειρα για το μέλλον που μπορείς να μοιραστείς μαζί μας;

«Προς το παρόν θέλω να έχουμε επιτυχία στις δύο μας παραστάσεις, ''Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας'' και ''Ο ποπολάρος'', που πραγματοποιούνται στο θέατρο ''Θυμέλη - Έλλης Βοζικιάδου''. Επίσης, συμμετέχω και στην παράσταση ''Βυσσινόκηπος'', σε σκηνοθεσία Β. Πλατάκη στο θέατρο ''Μικρό Broadway''».

Αμαλία Κλημοπούλου