Με την παρουσία της εµβληµατικής ερµηνεύτριας Νάνας Μούσχουρη στην ΕΡΤ ξεκίνησε ο Νοέµβριος, καθώς µόνο σπουδαία µπορεί να χαρακτηριστεί η εκδήλωση για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού δίσκου, µε την ίδια την ερµηνεύτρια να κάνει το κοινό να ανατριχιάζει τόσο µε τα λόγια της όσo, αργότερα, και µε την ερµηνεία της.

Η ΕΡΤ είχε στο αρχείο της ένα µοναδικό ντοκουµέντο, νεανικές ηχογραφήσεις της κ. Μούσχουρη, και ο πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Ζούλας, καθώς και ο διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ, Φώτης Απέργης, εκτίµησαν ότι πρόκειται για κάτι µοναδικό. Ετσι, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν 24 από αυτά τα τραγούδια σε δίσκο µε τίτλο «Nana Mouskouri Radio Days», που περιλαµβάνει ανέκδοτες ηχογραφήσεις από τη νεανική ηλικία της διάσηµης ερµηνεύτριας.

Σύµφωνα µε τη διευθύνουσα σύµβουλο της Minos EMI/ Universal, Μαργαρίτα Μάτσα, το διπλό αυτό άλµπουµ κυκλοφορεί σε δεκάδες χώρες, ενώ το βινύλιο θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία, τη Γερµανία και βέβαια στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα: Αποκλειστικό: Η Νάνα Μούσχουρη στην παρουσίαση του νέου της άλμπουμ "Nana Mouskouri – Radio Days" στην ΕΡΤ

Η γιορτή για τη Νάνα Μούσχουρη στην ΕΡΤ

Με αφορµή το γεγονός αυτό πραγµατοποιήθηκε την περασµένη Πέµπτη συνέντευξη Τύπου στο Ραδιοµέγαρο της ΕΡΤ, παρουσία της Νάνας Μούσχουρη. Λίγο πριν η κορυφαία ερµηνεύτρια εισέλθει στο Ραδιοµέγαρο της ΕΡΤ, συναντήθηκε µε τον Μίµη Πλέσσα και τη σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ, και η συγκίνηση ήταν διάχυτη. Οι δυο τους µίλησαν για λίγα λεπτά, µε τη σπουδαία Νάνα Μούσχουρη να τον ευχαριστεί, βαθιά συγκινηµένη, που βρέθηκε κοντά της. Η Ελληνίδα ερµηνεύτρια µε την τεράστια, διεθνή καριέρα, κατά την είσοδό της καταχειροκροτήθηκε, ενώ φανερά συγκινηµένη, µε τη φωνή της να κοµπιάζει, είπε πως δεν περίµενε τέτοια µεγάλη προσέλευση.

Μάλιστα, γύρισε προς το µέρος του προέδρου της ΕΡΤ, Κ. Ζούλια, λέγοντάς του: «Τι έκανες εδώ; Εγώ νόµιζα ότι θα ήµασταν µεταξύ µας». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κόσµο, που συνέχιζε να τη χειροκροτεί.

Διαβάστε ακόμα: Νάνα Μούσχουρη: Απόλαυσε τη Νατάσα Θεοδωρίδου στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται – Η στιγμή που τραγούδησαν μαζί

Νάνα Μούσχουρη: Νιώθω πως γύρισα σπίτι µου

«Είναι απίστευτο αυτό που µου συµβαίνει, γιατί ήµουν µια µικρή κοπέλα, που γεννήθηκε και µεγάλωσε στη χώρα µας, την Ελλάδα, και δεν ξέρω γιατί έφυγα έξω, αλλά ακολούθησα έναν δρόµο, αυτόν της µουσικής, η οποία µε έσπρωξε να πάω. Και όλο αυτό µε έκανε να έχω πάρα πολλούς φίλους στην Ευρώπη και είµαι πολύ ευγνώµων για τις φιλίες που κρατώ», είπε στους δηµοσιογράφους.

Η Νάνα Μούσχουρη, όπως αποκάλυψε, ήθελε να έρθει πριν από αρκετό καιρό στην Ελλάδα, αλλά ο COVID την εµπόδισε, καθώς όχι µόνο νόσησε η ίδια, αλλά δεν ήταν και περίοδος για µετακινήσεις. Οπως τόνισε, «εύχοµαι να τα λέµε πιο συχνά από δω και πέρα».

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, απευθυνόµενος στη Νάνα Μούσχουρη ανέφερε ότι «οι Ελληνες που σας συναντάµε για πρώτη φορά δεν αισθανόµαστε ότι σας πρωτογνωρίζουµε, διότι απλούστατα είστε µέσα µας».

Παίρνοντας τον λόγο, ο διευθυντής των µουσικών ραδιοφώνων της ΕΡΤ, Φώτης Απέργης, µίλησε «για το πληγωµένο κορίτσι από το Κουκάκι», που, όπως είπε, «µε πολλή αφοσίωση και δουλειά αναδείχθηκε ως η διεθνής φωνή των γνήσιων ποιητών του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και των κορυφαίων ξένων συνθετών».

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, η Νάνα Μούσχουρη τραγούδησε, µε συνοδεία πιάνου, το «Χάρτινο το φεγγαράκι», µε τους παρισταµένους να «ανατριχιάζουν» στο άκουσµα της φωνής της. Αµέσως µετά σήκωσε τον Χρήστο Χατζηνάσιο και έτσι αυθόρµητα εκείνος έπαιξε πιάνο και εκείνη τραγούδησε ξανά. Μετά το τέλος της παρουσίασης, η σπουδαία ερµηνεύτρια υπέγραψε ακούραστα τα CDs των παρευρισκοµένων, ενώ ο σύζυγός της τη φρόντιζε, της πήγαινε νερό, χωρίς να φεύγει στιγµή από δίπλα της.

«Είµαι χαρούµενη και πολύ συγκινηµένη για όλο αυτό σήµερα. Σας ευχαριστώ όλους», είπε στο «Secret», ενώ για τη µεγάλη της αγάπη για την Ελλάδα ανέφερε συγκινηµένη: «Νιώθω πως γύρισα σπίτι µου. Και νοµίζω πως το πιο µεγάλο µου κατόρθωµα είναι που έκανα τους ξένους µέσα από τις ερµηνείες µου να αγαπήσουν την ελληνική γλώσσα».    

Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 4/11/2023