15___________________________________________
Πολιτισμός

Πάνω από 14.000 γονείς και παιδιά στο 1o Cycladic Kids Festival στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο» στον ίδιο χώρο

Πάνω από 14.000 γονείς και παιδιά συμμετείχαν στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο 1o Cycladic Kids Festival που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Από τις 11:00 έως τις 21:00 το Σάββατο και από τις 11:00 έως τις 18:00 την Κυριακή, εκατοντάδες οικογένειες επισκέφθηκαν με ελεύθερη είσοδο το Κέντρο Τεχνών, για να απολαύσουν το πιο συναρπαστικό Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας.

14___________________________________________

Το φεστιβάλ

Το 1ο Cycladic Kids Festival ήταν η κορύφωση του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που έκλεισε φέτος 10 χρόνια και συγκέντρωσε 19.500 συμμετοχές.

Το φεστιβάλ άνοιξε στις 23 Σεπτεμβρίου τις πόρτες του στο κοινό, παρουσιάζοντας την έκθεση «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο» με επιλεγμένα έργα αλλά και τους νικητές και τους διακριθέντες του διαγωνισμού. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την 1η Οκτωβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, ενώ όλα τα έργα μπορεί να τα δει κανείς ψηφιακά στο https://kidscontest.cycladic.gr/ .

03___________________________________________

Παιχνίδια και εργαστήρια

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν σε συνεχή ροή παραστάσεις θεάτρου, συναυλίες, εργαστήρια χορού, προβολές κινηματογράφου, αφηγήσεις, κουκλοθέατρο, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια μεταξοτυπίας, face painting, επιτραπέζια παιχνίδια, αφηγήσεις ιστορίες και παραμυθιών, με τη συμμετοχή των Εθνικού Θεάτρου, Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Library4all, illustradays, Polyphonica, Ορχήστρας των Ανέμων, WeMe Constructs, La Petite Marguerite, Moutzoures, Λούπες, Ομάδας ΑΦΟΥ, Παραμυθοκόρων, Victoria Hislop, Λένας Παπαληγούρα, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Ελένης Γερουλάνου, Αντώνη Παπαθεοδούλου.

03_______________________________________________

Πληροφορίες

Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο», Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-15:00, Δευτέρα κλειστά Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας Πάρκο Ελευθερίας,