Καθώς τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή και η πολύ θερμή ανταπόκριση των παιδιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Sianti Gallery, είναι ενθαρρυντική, το εναρκτήριο φθινοπωρινό ραντεβού με τα παιδιά ανανεώνεται με αφορμή την ομαδική έκθεση "Tondo" με κυκλικά έργα ζωγραφικής το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11:30.

Η νέα εικαστική περιπέτεια με τίτλο "Ο κύκλος με τις πεταλούδες" αποτυπώνει ακριβώς αυτό: ο κύκλος είναι ο απόλυτος συμβολισμός της κυκλικής πορείας του ανθρώπου.

" Ο κύκλος με τις πεταλούδες "

Ο αναγεννησιακός όρος “Tondo” από την λέξη Rotondo σημαίνει κύκλος και προκαλούσε ζωγράφους όπως ο Ραφαήλ ή ο Μικελάντζελο. Όμως, από πού εμπνέονται οι σύγχρονοι καλλιτέχνες; Ο κύκλος είναι ταυτόχρονα το τέλος και ο σπόρος, η ολοκλήρωση, αλλά και μια νέα αρχή, ακριβώς όπως και ο κύκλος της ζωής της πεταλούδας! Η πεταλούδα είναι η αφόρμηση για δημιουργία σε αυτή την πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση!
Στίχοι, εικόνες και ήχοι θα δώσουν έμπνευση και … φτερά για δημιουργία!

Στη Sianti Gallery με την συνεργασία της Πόπης Γεωργοπούλου, μουσειολόγου και μουσειοπαιδαγωγου, τα παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι στην τέχνη, που προσφέρει πολυαισθητηριακά ερεθίσματα κι έτσι μπορούν να διαισθανθούν και να κατανοήσουν διάφορες μορφές και όψεις της Τέχνης.

Το κάθε παιδί με το πιο ωραίο του χαμόγελο και με τον δικό του κύκλο χρωμάτων θα φτιάξει το δικό του ατομικό στρογγυλό έργο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
" Ο κύκλος με τις πεταλούδες "

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ηλικία : 6-10 ετών
Ώρα : 11.30 - 13.00
Sianti Gallery:
Βασ. Αλεξάνδρου 2, 116 34 (περιοχή Χίλτον, πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
210 724 5432, 210 364 8335
Στάση μετρό : Ευαγγελισμός
info@siantigallery.com