Σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών θα αναγορευθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο τελευταίος εν ζωή σπουδαίος δημιουργός της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς.

Στα 95 του, εξακολουθεί να στοχάζεται, να αμφιβάλλει και να αντιστέκεται στο στερεότυπο εξελίσσοντας τη σκέψη μέσα από την ποίηση και το κοινωνικοπολιτικό δρώμενο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τελετή αναγόρευσης του – η οποία αποτελεί μείζον γεγονός για τα ελληνικά γράμματα, θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών του πανεπιστημίου Πατρών.
epoulosi

Το έργο και την προσωπικότητα του θα παρουσιάσει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας Γ. Παπαθεοδώρου ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από την Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ευφημία Καρακάντζα και η περιένδυσή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Χρήστο Μπούρα. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Τ. Πατρίκιου με τίτλο: «Παράδοση και νεωτερικότητα στην ποίηση».

291041