Το πρώτο βιβλίο της Ευγενίας Μανωλίδου «Ιχνηλάτες της Ιστορίας», από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική», κυκλοφόρησε και παρουσιάστηκε στον χώρο του Μουσείου Μπενάκη, στο Κολωνάκι.

Η συγγραφέας και οι εκλεκτοί ομιλητές αναφέρθηκαν, με αφορμή το βιβλίο, στην αναγκαιότητα αλλά και στα προφανή οφέλη που αποφέρει στους μαθητές η διδασκαλία της Ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στα σχολεία, ως σημαντική πηγή αυτογνωσίας και σύνδεσης του ατόμου με το περιβάλλον του.

Μέσα από μια δημιουργική συζήτηση αναδείχθηκε ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει στη σύγχρονη εποχή η εκπαιδευτική αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, κτιρίων, τόπων μνήμης και μουσείων, με σκοπό την ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας και την ανάπτυξη της κριτικής κοινωνικής σκέψης και δημοκρατικής συνείδησης.

Η παρουσίαση έκλεισε με την Ευγενία Μανωλίδου να συγκινείται από τη μεγάλη στήριξη που δέχτηκε από την οικογένειά της και όλους όσοι τη βοήθησαν για το βιβλίο της.

Την ίδια ημέρα με την παρουσίαση, ο σύζυγός της, Άδωνις Γεωργιάδης, με μια ανάρτησή του δήλωσε περήφανος για το νέο «κατόρθωμά» της. «Ενα απίστευτο ταξίδι για παιδιά μέσα στην Ιστορία και στον χρόνο. Σε λιγότερο από δύο μήνες εξαντλήθηκε η 1η έκδοση και επανακυκλοφορεί, ετοιμάζεται ήδη και η μετάφρασή του στα αγγλικά! Μπράβο, Ευγενία μου!», έγραψε κάτω από τις φωτογραφίες όπου πόζαραν μαζί. 
vivlio

Η ίδια η συγγραφέας σημείωσε:

«Μια υπέροχη εμπειρία έζησα στο βιβλιοπωλείο “Χαρτόπολις”, στο Ψυχικό. Γνώρισα πολύ κόσμο, μιλήσαμε για το βιβλίο, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα, ανταλλάξαμε απόψεις και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά, στον δεύτερο τόμο».

Αναφορικά με το βιβλίο, η Αθηνά και ο Οδυσσέας προσκαλούν τους νέους φίλους τους από την Κίνα, τη Λι και τον Τσεν, σε μια ξενάγηση στην Αθήνα. Ακρόπολη, Θέατρο ∆ιονύσου, Λόφος της Πνύκας, Χοροθέατρο της «∆όρας Στράτου», Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Πλατεία Συντάγματος, Εθνικός Κήπος, Κεραμεικός, Αρχαία Αγορά και Ακαδημία Αθηνών θα βρεθούν στο επίκεντρο.