Ελληνικό χρώμα είχαν τα φετινά βραβεία του Φεστιβάλ Καννών καθώς η ταινία «Triangle of sadness» του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ, που κέρδισε σήμερα τον Χρυσό Φοίνικα, αποτελεί ελληνική συμπαραγωγή της εταιρείας Heretic των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνο Κοντοβράκη. 

Μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης ο Ρούμπεν Έστλουντ για τη γυρισμένη στην Ελλάδα, στη Χιλιαδού της Εύβοιας, ταινία του «Triangle of Sadness», μία δηκτική σάτιρα για τις ταξικές σχέσεις στις δυτικές κοινωνίες. Πρόκειται για τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα στην καριέρα του Σουηδού σκηνοθέτη μετά το 2017.

Στο «Triangle of Sadness» συμμετέχουν ως συμπαραγωγοί οι Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης (Heretic).

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης συνεχάρη τους συντελεστές της ταινίας και ιδιαιτέρως τους ανθρώπους της ελληνικής εταιρείας παραγωγής: «Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της ταινίας (πολλοί από τους οποίους Έλληνες) και στην ελληνική εταιρεία παραγωγής Heretic, συμπαραγωγό της ταινίας "Triangle of Sadness" του Ruben Östlund που μόλις κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών Festival de Cannes και η οποία κατά κύριο λόγο έχει γυριστεί στην Χιλιαδού της Εύβοιας (Πόσο τυχερός να είμαι στην πρεμιέρα της!)»  δήλωσε ο ίδιος.