Στην τρίτη συνδιάσκεψη τους προχωρούν οι έλληνες ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Greece) το τριήμερο 07-09 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη. Στη συνδιάσκεψη τους που θα είναι διαρθρωμένη τόσο σε εσωτερικές διαδικασίες με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου -κινήματός τους στην Ελλάδα όσο και σε θεματικά εργαστήρια για το Προσφυγικό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ελλάδα των κοινωνικών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας  αναμένεται να συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής κι Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα της συνδιάσκεψης www.socialdemocrats.gr το Σάββατο 08/08 στις 18.30 στην ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση-Leaders' Panel με θέμα τη νέα γενιά και τη Σοσιαλδημοκρατία αναμένεται να συμμετέχουν η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, οι ευρωβουλευτές κ. Εύα Καιλή και κ. Νίκος Ανδρουλάκης o Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στελέχη της "αριστερής πτέρυγας" του Ποταμιού, νυν και πρώην Υπουργοί και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και αρκετοί ξένοι ευρωβουλευτές και PES Activists. 

Μιλώντας στo parapolitika.gr, ο εθνικός συντονιστής των PES Greece Θοδωρής Δουλουμπέκης δήλωσε : "Είναι σημαντικό που σε αυτή την καθοριστική στιγμή για το μέλλον της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας όλοι οι εκπρόσωποι των δημιουργικών τάσεων που εκφράζονται θα είναι παρόντες στη συνδιάσκεψή μας. Θέλουμε να ενώσουμε το χώρο αλλά θέλουμε να ανοίξουμε και μια νέα ατζέντα που θα ισχυροποιήσει ξανά τον κοινωνικό ευρωπαϊκό και δημοκρατικό χαρακτήρα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Αυτός είναι και ο λόγος που εξίσου σημαντική με τη συμμετοχή των ηγετών είναι και η μαζική και ισχυρή παρουσία των ελλήνων ακτιβιστών του PES. Θέλουμε να απελευθερώσουμε τις ιδέες τους, να τις φωτίσουμε, θέλουμε να ακουστούν και αυτό θα κάνουμε σε αυτή τη διαδραστική συνδιάσκεψη. Πιστεύουμε ότι οι έλληνες ακτιβιστές του PES, ως γνήσιοι σοσιαλδημοκράτες, είναι αυτοί που θα χαράξουν το μέλλον του χώρου" 

Όλες οι διεργασίες της συνδιάσκεψης που θα λάβει χώρα στη HELEXPO κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι ανοιχτές σε όσους θέλουν να τις παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν.