Κορυφώνεται σήμερα η διαδικασία στη Βουλή της τριήμερης συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση μετατρέποντας σε πρόταση δυσπιστίας την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη. Επί τρεις ημέρες παρέμειναν υψηλοί οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, με την αρχική παραληρηματική τοποθέτηση του πρωθυπουργού να χαρακτηρίζει και την ένταση που θα ακολουθούσε αλλά και με την ένταση με οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία, με την ονομαστική ψηφοφορία.

Σε λίγη ώρα λοιπόν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι που όμως έχουν παραχωρήσει τη ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ, για χάριν μιας καρέκλας,  θα στοιχηθούν πίσω από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω στις απόψεις τους, παρ’ ότι κρίθηκαν ακραίες και από τους ίδιους. Σε λίγη ώρα θα ξεχάσουν την αριστερή τους συνείδηση και την αριστερή τους ευαισθησία και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός της οποίας παραδέχεται ότι ενώ στον κόσμο και στους ίδιους τους βουλευτές του,  λέει ότι πολεμάει την ελίτ, την ίδια στιγμή τους κρύβει ότι κάνει διακοπές σε πολυτελή κότερα και επωφελείται από την ελίτ. Μια κυβέρνηση, την οποία σέρνει στον κατήφορο ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με θράσος χθες ξανασυστήθηκε στους συναδέλφους του, δηλώνοντας φασίστας, προκλητικός και προσβλητικός, διαχωρίζοντας μάλιστα την δημοκρατία σε «δημοκρατία δική μας, και δημοκρατία δική σας».    

Και από τις δύο πλευρές ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει το ύφος του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έριξε στο βούρκο το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, χάνοντας την ψυχραιμία του, καθώς διαπίστωσε ότι παραμένει εγκλωβισμένος στην αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε για την κυβέρνηση.

Η σφοδρή κόντρα του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκ νέου προκλητική εμφάνιση του Παύλου  Πολάκη ο οποίος επέμενε στις απόψεις του αναφορικά με την επίθεση στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, χαρακτήρισαν την συνεδρίαση μέχρι στιγμής.

Η  συζήτηση κινήθηκε σε ψηλούς τόνους με ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ βουλευτών πια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και «καρφιά» της ελάσσονος αντιπολίτευσης για επίπεδο «καφενείου». Ο Αλέξης  Τσίπρας αναγκάστηκε για πρώτη φορά να έρθει αντιμέτωπος με μεθόδους… Αλέξη Τσίπρα.

Επιθετικές και προσβλητικές και οδηγήθηκε σε μετωπική με τον ίδιο τον λόγο του, σε μια προσπάθεια να καλύψει την φασίζουσα συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αλλά και να μειώσει την ένταση που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι έκανε διακοπές και μάλιστα κρυφά στο κότερο της κ. Παναγοπούλου.