Σε ηλεκτρισμένο κλίμα συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση όπως μετέτρεψε ο κ. Τσίπρας την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Την προκήρυξη των εθνικών εκλογών ζήτησε για άλλη μια φορά  ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αιχμηρή του τοποθέτηση στη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι το μπάχαλο και τα αδιέξοδα της χώρας δεν έχουν προηγούμενο.

Με έναν άκρως επιθετικό λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε την θλίψη του για την συμπεριφορά και το πολιτικό ήθος που επέδειξε ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, σημειώνοντας ότι «Ο Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του».  

«Δε θυμάμαι ποτέ, ακόμα και σε ταραγμένες περιοχές, κανένα πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο ύφος σε οποιοδήποτε πολιτικό του αντίπαλο»  τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν μου μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας. Όταν εγώ σας μιλάω στον πληθυντικό δεν το κάνω από ευγένεια, αλλά επειδή σέβομαι το Κοινοβούλιο. Ακόμα χειρότερο όμως από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν η επιλογή σας να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα απάντησε ο Στέλιος με επτά λέξεις».

Με μια κίνηση ματ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόλαβε την όποια αντίδραση της αντιπολίτευσης σχετικά με την φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και η οποία αποδείχθηκε ότι δεν είναι αληθινή. (σ.σ. ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για τον πατέρα του πρωθυπουργού δίπλα στον Παπαδόπουλο).  

«Κακώς βουλευτής μας χρησιμοποίησε ψεύτικες φωτογραφίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Κεφαλογιάννη, τονίζοντας πως μια συγγνώμη από τον κύριο Πολάκη θα αρκούσε για τα όσα έγιναν με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο».  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του επανέφερε το θέμα των διακοπών του πρωθυπουργού, αλλά και το θέμα της στάσης του απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ζητώντας εκ νέου μια συγνώμη από την κυβέρνηση.

«Η συζήτηση για τα σκάφη δεν είναι κουτσομπολιό. Είναι βαθιά πολιτική. Οι διακοπές του πρωθυπουργού οφείλουν να είναι δημόσια γνωστές. Αφού όπως είπατε το ζήτημα είναι ασήμαντο, γιατί δεν το δημοσιοποιήσατε;   Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με τις ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις πανάκριβες διακοπές λίγες βδομάδες μετά το Μάτι, πρέπει να περιμένεις και να κριθείς.  

Ηθική ανωτερότητα δεν έχει εξ ορισμού καμία παράταξη. Και το ΚΚΕ ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι έχει ηθική ανωτερότητα. Η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μεγάλη νίκη».

«Μίλησα για τον Πολακισμό και ήρθε ο ίδιος ο κ. Πολάκης να με δικαιώσει λέγοντας επί λέξει: "Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας Δημοκρατία, αυτή που είχατε χρόνια και όχι για την Δημοκρατία των λαϊκών αναγκών”.  

Ακούστε, η Δημοκρατία είναι μία, το Σύνταγμα είναι ένα. Στην Δημοκρατία ανεχόμαστε την διαφορετική άποψη, λογοδοτούμε για τα πεπραγμένα μας.  

Δεν απειλούμε δημοσιογράφους ότι θα τους θάψουμε 3 μέτρα κάτω από τη γη. Ούτε ελπίζουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή μπας και κερδίσουμε εκλογές».

«Ο Πολακισμός καθιερώνεται επίσημα ως το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας του κ. Τσίπρα. Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση δεν είχε να πει τίποτα».

Προκηρύξτε εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές, σημειώνοντας ότι «στις 26 Μαΐου οι πολίτες θα κάνουν το πρώτο βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή». «Άκουσα τον πρωθυπουργό να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό. Παραδέχθηκε έτσι αυτό που κι εμείς λέμε.

Ότι οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές έχουν μεγάλο βάρος. Είναι η πρώτη ευκαιρία μετά από 4 χρόνια οι πολίτες να κρίνουν όσα έζησαν. Στα ψέματα, τους φόρους, το διχασμό, την εθνική πληγή που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών.   Το μήνυμα του λαού θα είναι καθαρό και βροντερό.  

Σηκώνω το γάντι κ., Τσίπρα. Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Και ψήφος στήριξης στην ΝΔ για μια μεγάλη εθνική αναγέννηση.   Αφού εσείς μετατρέψατε την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για την κυβέρνησή σας κι εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δε σας μένει καμία επιλογή. Να προκηρύξετε εθνικές εκλογές. Και να δεσμευτείτε σήμερα ότι θα το κάνετε».  

Μπάχαλο χωρίς προηγούμενο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε και τον αποτροπιασμό του για το «μπάχαλο» που επικρατεί στη χώρα, το οποίο χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου».

«Το μπάχαλο που επικρατεί στην χώρα δεν έχει προηγούμενο! Πήγα να επισκεφθώ τα σπασμένα καταστήματα. Και είχε το θράσος υπουργός σας να πει ότι διασύρω τη χώρα. Εγώ διασύρω τη χώρα ή μπαχαλάκηδες που αφήνετε ελεύθερους να τα κάνουν γυαλιά καρφιά;»

Αποδόμηση των παροχών Τσίπρα  

Αναφορικά με την υποτιθέμενη 13η σύνταξη ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρόκειται για ένα «προεκλογικό επίδομα».  

«Οι Έλληνες συνταξιούχοι αξίζουν καλύτερες συντάξεις και δουλειές για τα παιδιά και τα εγγόνια τους», συμπλήρωσε.   Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν για το μέλλον τους επιλέγοντας τη ΝΔ που θα τους προσφέρει ένα καλύτερο σύστημα Παιδείας, δουλειές.  

«Με ενδιαφέρει η οικογένεια», τόνισε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ που προβλέπει επίδομα αλλά και 2.000 ευρώ επίδομα σε κάθε οικογένεια που αποκτά παιδί.   «Με ενδιαφέρει ο κάθε Έλληνας που έχει επιτέλους δικαίωμα να ζει με ασφάλεια και η Αθήνα να πάψει να διαλύεται για να βολτάρει ελεύθερος ο κάθε Κουφοντίνας», τόνισε.  

«Η ΝΔ είναι η παράταξη των πολλών, για όσους ζητούν αλήθεια, σχέδια, πρόοδο, ευρωπαϊκή πορεία, κράτος δικαίου. Παλιές διαφωνίες με κόμματα έχουν υποχωρήσει για να σταματήσει ο κατήφορος. Υπεύθυνοι πατριώτες που δεν εγκλωβίζονται σε ακραία συνθήματα και ανθρώπους που δεν βρέθηκαν ποτέ στη ΝΔ τους καλώ να δουν το πρόγραμμά μας», επεσήμανε.  

«Σε 16 μέρες οι πολίτες θα φωνάξουν ως εδώ Θα στείλουν μήνυμα της φωτεινής Ελλάδος Οι Έλληνες αξίζουν και μπορούν καλύτερα. Στις 26 Μαΐου να κάνουν το πρώτο βήμα για αλλαγή. Μπορούμε μαζί, μπορούμε», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.