Μία ακόμα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας (Opinion Poll για το Θέμα) και επιβεβαιώνει την εικόνα που έτσι κι αλλιώς έχει σχηματίσει η κοινωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ΝΔ καταγράφει, σύμφωνα με την έρευνα, τη μεγαλύτερη διαφορά στην κάλπη των Ευρωεκλογών και στην αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια: Διπλάσιο το ποσοσό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε τις καρτέλες:

Για τις εθνικές εκλογές, επίσης η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται στις 14 μονάδες. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,8% και η αποχή στο 6,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει38,5%, έναντι 21,9% για τον Αλέξη Τσίπρα. Η πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll έγινε στις 15-17 Απριλίου, με δείγμα 1204 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Διψήφια διαφορά υπέρ ΝΔ και στην προβολή εδρών της Ευρωβουλής

Αντίστοιχη εικόνα κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει και από την προβολή εδρών του Ευρωκοινοβουλίου. Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 10,8 μονάδες με τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ (7,5%) και τέταρτη την Χρυσή Αυγή. Έδρες εξασφαλίζουν το ΚΚΕ και η ΛΑΕ.

Στις έδρες: ΝΔ 9, ΣΥΡΙΖΑ 6, από δύο έδρες ΚΙΝΑΛ και ΧΑ και από μία έδρα ΚΚΕ και ΛΑΕ. Η Ελλάδα έχει 21 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.