Ιδιαίτερη σημασία στον κύκλο των καλοκαιρινών του περιοδειών αποδίδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της νέας πραγματικότητας που θα κληθεί να διαχειριστεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Από τη μια, οι προκλήσεις για την ενίσχυση της εμβολιαστικής διαδικασίας και της διασφάλισης της θετικής προοπτικής για την ελληνική οικονομία, αλλά και, από την άλλη, η εμπλοκή στην εξίσωση της πανδημίας της μετάλλαξης Δέλτα φέρνουν το Μαξίμου προ της ανάγκης να επεξεργαστεί μια σειρά διαφορετικών σεναρίων και δεδομένων για το άμεσο μέλλον.

«Είπε στην αρχή της πρωθυπουργίας του ότι θα επισκέπτεται έναν περιφερειακό νομό της χώρας ανά 40 ημέρες τουλάχιστον και το κάνει πράξη», υπενθυμίζουν στα «Π» στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Δεν είναι, μάλιστα, τυχαίο ότι, εν μέσω αυτού του κρίσιμου διαστήματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει να βρεθεί σε διαδοχικούς προορισμούς, «πνίγοντας», εκτός των άλλων, και το εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό δείχνει διατεθειμένος να περιοδεύει σε σταθερή βάση.

Ανάμεσα στις κεντρικές επιδιώξεις του πρωθυπουργού θα είναι, βεβαίως, η ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, με τον ίδιο να εκπέμπει σε κάθε ευκαιρία ηχηρό μήνυμα εμβολιασμού των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, άπαντες συνομολογούν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή μετάβαση της χώρας και της κοινωνίας στο πεδίο που θα διαμορφωθεί μετά το τέλος του καλοκαιριού και για την αδιατάρακτη λειτουργία της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των υψηλών ποσοστών που καταγράφονται σε όλες τις μετρήσεις στον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και ο νέος γύρος ταξιδιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Ηδη, συνεχίζοντας τις εξορμήσεις του ανά την περιφέρεια, το προηγούμενο διάστημα ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις ακριτικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στο πρώτο του επί της ουσίας ταξίδι, με το οποίο και εγκαινίασε αυτή τη δεύτερη σειρά επισκέψεων. Αυτήν τη φορά, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, βρέθηκε σε Μεσσηνία και Αρκαδία, συνδυάζοντας -όπως συμβαίνει πάντα- τις επαφές του με προσωπική παρουσία σε χώρους όπου πραγματοποιούνται σημαντικά αναπτυξιακά έργα. Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι (έπειτα από μια ενδιάμεση στάση που έκανε την Τρίτη στο ΟΑΚΑ, όπου επιθεώρησε τα έργα υποδομής που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Καλογρέζας), σήμερα, η Χαλκίδα, όπου η παρουσία του θα συνδυαστεί με επίσκεψη στο νέο, υπερσύγχρονο νοσοκομείο της πόλης και, φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν ανάλογες παρουσίες και αναφορές που θα τονίζουν το αναπτυξιακό πρόσημο των προσωπικών του περιοδειών.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου επεξεργάζεται το ενδεχόμενο άλλης μίας εξόρμησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τα τέλη Ιουλίου, αναζητώντας τον προορισμό στα «ελάχιστα», όπως λένε χαρακτηριστικά συνομιλητές του πρωθυπουργού, σημεία του ελληνικού χάρτη, στα οποία δεν έχει βρεθεί από την έναρξη της διακυβέρνησής του.