Αναποτελεσματικά και μη εντυπωσιακά χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου τα ανοίγματα που επιχειρεί η κυβέρνηση στους χώρους της Κεντροαριστεράς. Σε συνέντευξή του στον News943 και στην εκπομπή «Πολιτικό Ηλεκτροσόκ» του Άγγελου Μόσχοβα. Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «δεύτερης διαλογής παροπλισμένα πρώην στελέχη, που δεν έχουν τίποτα να σηματοδοτήσουν, δεν έχουν αντίκρισμα και δεν μπορούν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους», προσθέτοντας, ότι αυτή η τακτική βοηθάει το ΚΙΝΑΛ, γιατί ενίοτε- όπως είπε- ένας χρήσιμος εχθρός είναι καλύτερος από έναν όχι τόσο χρήσιμο φίλο. Τόνισε, επίσης, ότι: «η απόπειρα που γίνεται έχει ως αποτέλεσμα τη συσπείρωση του ΚΙΝΑΛ δεδομένης της λαϊκής αντίδρασης και ειδικά, όταν γνωρίζουν ποιες είναι οι απόψεις των συγκεκριμένων που προσχώρησαν για τη συμφωνία των Πρεσπών, τότε γελάει κάθε πικραμένος».


Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση σχετικά με την προσγείωση του αεροσκάφους της Βενεζουέλας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τόνισε, ότι το Μαξίμου οφείλει να απαντήσει επίσημα σε συγκεκριμένα εύλογα ερωτήματα, όπως: γιατί έδωσε η Ελλάδα άδεια προσγείωσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας, αν αληθεύει ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν; γνωρίζει τα όσα καταγγέλλονται για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο και ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις τους, επέβαινε στο αεροσκάφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο οποίος έμεινε 3,5 ώρες στο αεροσκάφος και συναντήθηκε με διπλωμάτες της Πρεσβείας τους, αν ερχόταν το αεροσκάφος από Ελβετία;


Συγκεκριμένα ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε: «Πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν, άλλωστε ένα αεροσκάφος και δη κρατικό δεν είναι ταξί για να μην καταγράφονται οι κινήσεις του, οπότε είναι εύκολο να παρουσιαστούν τα στοιχεία για τη διαδρομή που ακολούθησε. Σε διαφορετική περίπτωση δεν καταλαβαίνω τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση και γιατί δεν δίνει πλήρεις απαντήσεις. Και τα λέμε όλα αυτά, γιατί είναι γνωστές και οι παλαιότερες σχέσεις μεταξύ καθεστώτος Μαδούρο και ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστά τα όσα έχουν καταγγελθεί για τις σχέσεις με τους Podemos της Ισπανίας και ανάλογα έχουν ακουστεί για το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ευλόγως θέτουμε τα συγκεκριμένα ερωτήματα.»


Κληθείς, παράλληλα, να σχολιάσει δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να μίλησαν «για έντιμη λύση στα ελληνοτουρκικά, όπως με τη συμφωνία των Πρεσπών», για να αποδώσουν τις δηλώσεις τους εν συνεχεία σε διαστρέβλωση των όσων είπαν, ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε: «Επειδή δεν κατανοώ τη λογική της συμφωνίας των Πρεσπών δηλαδή δεν κατανοώ τι κέρδισε η Ελλάδα, ξέρω όμως τι χάσαμε και χάσαμε πάρα πολλά, αντίστοιχα δεν μπορώ να διανοηθώ ανάλογη συμφωνία με την Τουρκία. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους. Από εκεί και πέρα ήταν μια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ και αν δεν κάνω λάθος τηρούνται πρακτικά. Συνεπώς, μπορούν να παρουσιαστούν και να δούμε τι ακριβώς είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, όμως, τα ρεπορτάζ έρχονται από κοινοβουλευτικούς συντάκτες, οι οποίοι δεν συνηθίζουν να διαστρεβλώνουν ομιλίες βουλευτών, γ’αυτό και είμαι επιφυλακτικός όταν ακούω ότι μπορεί να έκαναν κάτι παρόμοιο».