«Σήμερα η κυβέρνηση της Αριστεράς χρεώθηκε ένα εθνικό έγκλημα»,  τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή “Κεντρικό Μαγκαζινο” με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, με αφορμή την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως είπε, είναι μια μέρα πάρα πολύ συναισθηματικά φορτισμένη, μέρα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα τη ζήσω», ενώ χαρακτήρισε τους κυβερνώντες ανόητους, ανιστόρητους και αμόρφωτους που δεν ξέρουν τι έκαναν σήμερα.

«Δεν έχουν συνείδηση τι έκαναν σήμερα. Δεν είναι προδότες όλα τα άλλα είναι. Εν τη αφελεία τους το κάνανε και από την αλαζονεία του κ.Κοτζιά και του κ. Τσίπρα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο περιθώριο ακύρωσης της Συμφωνίας από μια επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι μια διεθνής συμφωνία δεν ακυρώνεται από μια επόμενη κυβέρνηση.

«Οι διεθνείς συμφωνίες δεν έχουν απλώς ισχύ τυπικού νόμου αλλά έχουν ανωτέρα ισχύ του συντάγματος, είναι πάνω από το σύνταγμα οι διεθνείς συμφωνίες» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Αυτή η συμφωνία δεν θα φέρει ειρήνη στη γειτονιά μας, αυτή η συμφωνία θα φέρει προβλήματα στη γειτονιά μας. Εμείς με τους Σκοπιανούς μια χαρά σχέση είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, τώρα υπάρχει πρόβλημα γιατί τώρα θα υποχρεωθεί ο κάτοικος του Αμυνταίου Φλωρίνης να τους αποκαλεί Μακεδόνες. Η Ελλάδα με τη συμφωνία αυτή ψήφισε υποχρεωτικά erga omnes να τους λέει Μακεδόνες. Ο πρώτος Σκοπιανός που θα πάει σε ένα χωρίο της Φλώρινας και θα πει «εγώ είμαι Μακεδόνας και να μου μιλάτε ως Μακεδόνα» δεν ξέρω τι θα επακολουθήσει. Έχουν ανοίξει έναν ασκό του Αιόλου ούτε οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει το μέγεθός του γιατί δυστυχώς από την αλαζονεία, την αμορφωσιά και τα ιδεολογήματα τους δεν μπορούσαν να καταλάβουν τον κίνδυνο στον οποίο έχουν φέρει την Ελλάδα. Από αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι νομικά να ονοματίζουμε τους Σκοπιανούς Μακεδόνες, είμαστε υποχρεωμένοι να ονοματίζουμε τη γλώσσα τους μακεδονική γλώσσα αν αύριο έρθει και ανοίξει ένα φροντιστήριο απέναντι από τον Λευκό Πύργο με πινακίδα «φροντιστήριο μακεδονικής γλώσσας στο κυριλλικό αλφάβητο» δεν μπορούμε να του κάνουμε απολύτως τίποτα. Είναι δε τελείως γκρίζο νομικά τι θα γίνει αν ένας Σκοπιανός προσφύγει σε ένα δικαστήριο και ζητήσει να κατεβάσουμε πχ την πινακίδα της εταιρείας Μακεδονικών σπουδών. Οι Συριζαίοι ερμηνεύουν ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα εγώ σας λεω ότι στο μέλλον θα υπάρχει και με αυτό».

«Δεν υπάρχει ο όρος Μακεδονία για την Ελλάδα καθόλου. Μέσα στη Συμφωνία των Πρεσπών ο όρος Μακεδονία προς την Ελλάδα δεν αναφέρεται ούτε μια φορά. Η ελληνική Μακεδονία αναφέρεται ως το βόρειο τμήμα του πρώτου μέρους κατά συνέπεια μπαίνουμε πια σε τελείως γκρίζα νερά. Είμαι βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί προϊόντος του χρόνου και αφού μπουν στο ΝΑΤΟ θα ανοίξει η όρεξή τους να διεκδικήσουνε την διασταλτική ακραία εφαρμογή αυτής της συμφωνίας», σημείωσε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν έχω ξεχάσει ότι είμαι Μακεδόνας ούτε θα πάψω να λεω ότι είμαι Μακεδόνας. Πρέπει να γίνει μια παλλαϊκή προσπάθεια να φύγει αυτή η κυβερνηση, όχι απλώς να ηττηθεί στις εκλογές πρέπει να συντριβεί στις εκλογές. Πρέπει να υποστεί τέτοια ήττα που να μην διανοηθούν ότι θα μπορέσουν να πλησιάσουν ποτέ ξανά την εξουσία τα επόμενα 150 χρόνια. Είναι ότι χειρότερο μπορούσε να τύχει στην Ελλάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή που δυστυχώς μέσα στην κρίση ο ελληνικός λαός τυφλώθηκε από τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους και από την ανεργία και από τα μνημόνια και έφερε στην εξουσία αυτούς που δεν έπρεπε ποτέ να έχουν αγγίξει εξουσία».