«Έχουμε μια ακόμα θεατρική παράσταση από μια κυβέρνηση-κουρελού. Είναι το πιο στημένο, 'μαϊμού' διαζύγιο στην ιστορία του κινηματογράφου και έχουμε και την απόλυτη γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου με ευθύνη Τσίπρα-Καμμένου που παραμένουν βέβαια συνεταιράκια» ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας στα Παραπολιτικά 90,1 τις εξελίξεις στην κυβέρνηση.

Για τη υζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης: «Σε ποια κυβέρνηση θα απευθυνθούμε, στην κυβέρνηση που έκανε προγραμματικές δηλώσεις και μίλησε πριν μερικούς μήνες και παρουσίασε το πρόγραμμά της και που ψηφίστηκε και που σήμερα όμως στην ουσία αποχωρεί ο ένας κυβερνητικός σχηματισμός. Άρα συζητάμε για ένα ακόμα show, για μια κυβέρνηση κουρελού που ακόμα και τις διαδικασίες τις κοινοβουλευτικές δεν το έχει σε τίποτα να τις ξεφτιλίσει και να τις ξεφτίσει, να τις αποδυναμώσει μονάχα για να κερδίσει λίγο χρόνο ακόμα. ... Δεν νοείται να συνεχίζεται αυτή η τραγική, παρακμιακή κατάσταση για την Ελλάδα, δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση, δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα ως χώρα.

Είναι σαφές ότι έχει τους 151 ψήφους. Είναι βέβαιο ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο της. Δεν τίθεται καμια αμφιβολία για τους 151 άλλωστε δανεικούς βουλευτές έχει αρκετούς όσους χρειάζεται αυτή τη στιγμή για να κρατηθεί και έχουμε βεβαίως και κάποιους άλλους πρόθυμους που όπως φαίνεται ξέχασαν και την αφετηρία τους και το πώς εξελέγησαν και τι έλεγαν. Τι συμβαίνει με τους βουλευτές αυτούς και τι τους έκανε να αλλάξουν γνώμη όταν πριν μερικούς μήνες στήριζαν ή δεν στήριζαν και σήμερα κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ανταλλάγματα και αυτά τα ανταλλάγματα νομίζω ότι οσονούπω θα τα δούμε να υλοποιούνται και να καταβάλλονται από τον κ. Τσίπρα στον οποιοδήποτε «πρόθυμο» να στηρίξει αυτή την παρακμιακή κυβέρνηση. Πολιτικά ανταλλάγματα πάντοτε.

Η ΝΔ παρακολουθεί πολύ στενά και πολύ προσεκτικά τα όσα εξελίσσονται αλλά και αναλύει και πιθανότατα να αξιοποιήσει ότι κοινοβουλευτικά εργαλεία έχει στη διάθεσή της για να δώσει τη δυνατότητα σε βουλευτές να πάρουν θέση πολύ περισσότερο δε σε αυτούς τους 5-6 προθύμους που ναι μεν δεν προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν δεν θέλουν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την άλλη μεριά δίνουν στήριξη σε μια κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με άλλη κάλυψη βεβαίως. Θα θέλαμε να ακούσουμε από το βήμα της Βουλής και τη δικιά τους άποψη.»

Αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών: «Οι εκλογές είναι κάτι το οποίο ούτως ή άλλως θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα, δεν μπορεί να κρατηθεί αυτή η κουρελού. Αυτή η κυβέρνηση που είναι συνονθύλευμα προθύμων και που έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους μονάχα επειδή έχουν πάρει ανταλλάγματα και αναλαμβάνουν υπουργεία έστω και για μερικούς μήνες. Είναι τραγική αυτή η εικόνα και δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ ακόμα.»