Την έντονη αντίδραση δυνάμεων της αντιπολίτευσης προκαλούν τα όσα γράφονται και αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόθεση της Novartis, καθώς και οι δηλώσεις Πολάκη 

Παρέμβαση Μητσοτάκη: Να αποτρέψουμε την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή

Παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα πραγματοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως τα «όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας».

Ξεκαθαρίζει μάλιστα με σαφή τρόπο ότι θα διαφυλάξει «το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας».

To tweet του προέδρου της ΝΔ στα αγγλικά για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Παράλληλα, με ένα tweet στα αγγλικά, ώστε να αποκτήσει την απήχηση που απαιτείται σε διεθνές επίπεδο, ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρεται στα όσα αποκαλύπτονται για την υπόθεση της Novartis, αλλά και στο γεγονός ότι ένας καταδικασμένος για δολοφονίες εκτελεστής της 17Ν περιφέρεται στους δρόμους της Αθήνας. Ο λόγος, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις πολυήμερες άδειές του.

Σαμαράς για Novartis: Αρχίζει να επιβεβαιώνεται πλήρως η σκευωρία

Με μια ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Novartis. Πιο συγκεκριμένα μετά την συνέντευξη του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα, και νυν κατηγορουμένου, Νίκου Μανιαδάκη, ο Αντώνης Σαμαράς έγραψε την ακόλουθη δήλωση.

Σοβαρά ερωτήματα θέτει η ΝΔ μετά τις δηλώσεις Μανιαδάκη

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία θέτει μια σειρά σοβαρότατων ερωτημάτων τα οποία «ζητούν» απαντήσεις.

Χρηστίδης: Η εικόνα για την υπόθεση Novartis παραπέμπει σε παρακράτος και όχι σε κράτος δικαίου

«Η όλη εικόνα που διαμορφώνεται γύρω από τη δικαστική έρευνα για τη Novartis παραπέμπει σε παρακράτος και όχι σε χώρα που έχει την ασφάλεια του κράτους δικαίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από άλλα πρόσωπα» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Με νέα του δήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ απαντά και στην έκκληση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για κοινή στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στη θεσμική εκτροπή που επιχειρείται

Όπως δήλωσε ο κ. Χρηστίδης η στάση αυτή δεν μπορεί να είναι a la carte.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει τονίσει επανειλημμένα ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτιν.

Ποτάμι για Novartis: Αν ισχύουν οι καταγγελίες, υπάρχει θέμα Δημοκρατίας

Στις καταγγελίες του προστατευόμενου μάρτυρα αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, επισημαίνοντας ότι αν αυτές αληθεύουν τότε τίθεται ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Αναλυτικά: «Οι καταγγελίες του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis περί εκβιασμού του, προκειμένου να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, είναι σοκαριστικές. Παραπέμπουν στις χειρότερες πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να ερευνήσουν και να απαντήσουν. Εαν οι καταγγελίες αληθεύουν τίθεται ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα.»

Παπαθεοδώρου: Πρακτικές παραδικαστικού κυκλώματος στην υπόθεση Μανιαδάκη

Για πρακτικές παραδικαστικού κυκλώματος και παραθεσμικών παρεμβάσεων στην υπόθεση του Νίκου Μανιαδάκη, του αρχικά προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis που πλέον κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, έκανε λόγο στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Σπυράκη: Είναι μια ενορχηστρωμένη υπόθεση παρακράτους; 

«Υπάρχει σοβαρό ζήτημα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται αυτή η υπόθεση, της Novartis. Από την αρχή είχαμε μιλήσει για σκευωρία», δήλωσε σε συνέντευξή της στον τ/σ Open η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. «Τώρα οι αποκαλύψεις που γίνονται μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη υπόθεση παρακράτους. Κι αυτό δεν είναι ανεξάρτητο από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Πολάκης και δίνει στη δημοσιότητα ονόματα δικαστικών λειτουργών των οποίων δεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίον ενεργούν», συνέχισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Άδωνις: Η εισαγγελέας Τουλουπάκη έχει δεχτεί πιέσεις για την Novartis 

Πεπεισμένος πως η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει δεχτεί πιέσεις στους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την έκπληξή του με την αποκάλυψη πως η κ. Τουλουπάκη έδωσε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα στον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη παρά το γεγονός ότι υπήρχαν καταγγελίες σε βάρος του για την υπόθεση -κάτι που απαγορεύεται διά νόμου. 

Σταμάτης: Υπάρχει θεσμική εκτροπή

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μετά τις αποκαλύψεις του Νίκου Μανιαδάκη με τη συνέντευξή του στο protothema.gr για την υπόθεση Novartis ζήτησε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης.

«Έχουμε τη δυσοσμία ενός παρακράτους, μιλάμε για θεσμική εκτροπή και προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο Μανιαδάκης», δήλωσε ο κ. Σταμάτης.

Κικίλιας για Πολάκη: Παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη δικαστική εξουσία

Για αδιανόητη κατάσταση κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στις εξελίξεις με την υπόθεση της Novartis και μιλά για πολιτικές προεκτάσεις.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική εξέλιξη την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που μιλά για εκτροπή που καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, τονίζοντας πως στη Δημοκρατία μας εξακολουθεί να υπάρχει η διάκριση των εξουσιών.

Οργή δικαστών και εισαγγελέων κατά Πολάκη: «Να αποδοκιμάσει ο Τσίπρας»

Δριμεία ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με την προσωπική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» και ευθεία παραβίαση της Αρχής της Διάκρισης των Λειτουργιών.

Η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας ζητάει από τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του κ.Πολάκη και να αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.