«Πόλεμος» ανακοινώσεων προκλήθηκε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου με τη ΝΔ, μια ημέρα μετά καταγγελία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε το Σκοπιανό με τις συντάξεις.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως «έχετε καταπιεί τη φωνή σας, σε αντίθεση με τον κ. Καμμένο». Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει «γιατί πολύ απλά κέρδισε αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει στο παρελθόν: “Μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα». «Εκεί που επί 27 χρόνια έξι Πρωθυπουργοί - Κων. Μητσοτάκης, Ανδ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς - έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι», συνέχισε ο κ. πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε: «Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη διάσωση των συντάξεων. Με αυτό το εισιτήριο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην “Ιθάκη”».

Μαξίμου σε Μητσοτάκη για "Σκοπιανό": Ανακάλεσε ή δώσε στοιχεία

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου, η κυβέρνηση ζητεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ είτε να ανακαλέσει είτε "να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα".

Στο ίδιο πλαίσιο, τον ερωτά: Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα;

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής:

Χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να καταγγείλει ότι ο Πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Επειδή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει καταλάβει τι είπε, τον καλούμε είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα.

ΝΔ: «Ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» 

Η Πειραιώς σήκωσε το γάντι που πέταξε το Μαξίμου και με μία λιτή ανακοίνωση απάντησε τα εξής:

«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι», τόνισε η Πειραιώς.