Το θέμα του Σκοπιανού είναι βέβαιο ότι αγγίζει ευαίσθητες χορδές στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο στο πατριωτικό συναίσθημα των νεοδημοκρατών, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Μοιραία το Σκοπιανό έστρεψε τους προβολείς του ενδιαφέροντος και στον Αντώνη Σαμαρά, κάτι που θέλησε το Μαξίμου να εκμεταλλευτεί.

Και το έκανε με το βίντεο και τις δηλώσεις που διέρρευσε και φυσικά έλαβε και την ανάλογη απάντηση από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Ποιος ήταν ο στόχος του Μαξίμου όμως; Να ασκήσει την κριτική του; Να «θυμίσει» παλαιότερες δηλώσεις και θέσεις; Ή να «προκαλέσει» ίσως και αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συμπαγές μέτωπο απέναντι στο Σκοπιανό και ίσως αυτό να της δίνει και μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με την κυβέρνηση που εμφανίζει διάφορες φωνές, είτε ακραίες προς τα αριστερά είτε ακραίες προς τα δεξιά, για το Σκοπιανό.

Το γεγονός όμως ότι τόσο οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά όσο και γενικότερα της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφείς, οδήγησε την κυβέρνηση στο να ανοίξει έναν «πόλεμο» χωρίς ουσία, χωρίς αποτέλεσμα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι δεν είναι μόνο το πεδίο της πολιτικής στο οποίο είναι αδύναμη,  αλλά αρχίζει να χάνει τη δυναμική της και στην επικοινωνιακή τακτική της.

Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό οι δημοσκοπήσεις αναγκάζουν το Μαξίμου να οδηγείται σε πολλά ατοπήματα, τα οποία φαίνεται ότι θα συνεχιστούν περαιτέρω όσο οι μετρήσεις θα δείχνουν την ψαλίδα να ανοίγει και τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει έδαφος.