Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διατυμπανίζει ότι έδιωξε τους εργολάβους καθαριότητας από το Δημόσιο (μέχρι και σποτάκι έχει βγάλει σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου), στην πραγματικότητα όχι απλά τους κρατά, αλλά τους μοιράζει εκατομμύρια!

Τέτοια είναι μάλιστα η σπουδή της, που ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έβγαλε διαγωνισμό ύψους σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρώ (!) για τον καθαρισμό του κτηρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μέχρι τον …Μάρτιο του 2022!

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών για την έγκριση της διαδικασίας «σύναψης δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθαρισμού χώρων και επιφανειών των κτιρίων της ΥΠΑ Αττικής: πρώην ΥΕΠ, υποστηριζόμενα Ραδιοβοηθήματα, γραφεία, συνεργεία, αποθήκες, εργαστήρια, κ.λ.π. ποσού € 1.872.000,00 ευρώ […] με ανάληψη πολυετούς υποχρεώσεως (προανάληψη), σε βάρος του ΚΑΕ 2420204001 (έξοδα υπηρεσιών καθαριότητας) για τα έτη από 1-4-2019 μέχρι 31-3-2022».

Την ώρα δηλαδή που η ΥΠΑ διαθέτει δικό της προσωπικό καθαριότητας (όπως αναφέρει και στην επίσημη ιστοσελίδα της), η γαλαντόμα κυβέρνηση δίνει σε ιδιώτη 1,87 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια για να καθαρίζεται το κτήριο…