Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο προϋπολογισμός δε θα περιλαμβάνει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Το 2019 θα υπάρχει χώρος για να διατηρηθεί ένα μέρος των αντιμέτρων μαζί με την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, σημειώνει η ΕΡΤ επικαλούμενη δηλώσεις του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο ΑΜΠΕ.

Ο κ. Κουτεντάκης ξεκαθάρισε πάντως, ότι η τελευταία έκθεση του Γραφείου δεν προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα στο 4,5% του ΑΕΠ, αλλά υπέρβαση κατά 1,1 δισ. ευρώ σε επίπεδο 9μήνου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Κουτεντάκης: Δεν υπάρχει περιθώριο μη τήρησης των δημοσιονομικών δεσμεύσεων

«Καμπανάκι» για τη δημοσιονομική αβεβαιότητα που προκαλούν οι δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά χτυπά ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, δύο μέρες πριν από την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Κουτεντάκης αναφέρει ότι οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας είναι συγκεκριμένες και δεν υπάρχει περιθώριο να μην τηρηθούν. Επισημαίνει ωστόσο ότι είναι σημαντικό οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης «να μη στείλουν μηνύματα που μπορούν να αμφισβητήσουν αυτές τις δεσμεύσεις και να διαταράξουν τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τη θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας».