Η σχέση εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος, ανοίγοντας τον κύκλο των κατά προτεραιότητα βουλευτών ομιλητών, στην συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμό 2024 στην Ολομέλεια. Ο κ. Βεσυρόπουλος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως το αφήγημα της καταστροφολογίας αποδομείται όπως συμβαίνει και για το ιδιωτικό χρέος το οποίο επικαλείται επίσης η αντιπολίτευση.

 Ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως «το πολιτικό αφήγημα της καταστροφολογίας της αντιπολίτευσης έχει πλήρως αποδομηθεί, όπως αποδομείται και το αφήγημα για το ιδιωτικό χρέος και τον πληθωρισμό που επικαλείται». Το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα, υποστήριξε «κινείται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα παρατηρείται κατακόρυφη πτώση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ταυτόχρονα ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται σταθερά, από 9,3% που ήταν το 2022, μειώθηκε στο 4,1% για το 2023 και αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο στο 2,6% το 2024».

Ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε πως «η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, γεγονός που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2024». Μεταξύ άλλων εστίασε στην «εισροή επενδυτικών πόρων ύψους 12,17 δισ. ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (8,55 δισ. ευρώ) και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (3,62 δισ. ευρώ), πρόκειται για μια αύξηση κατά 20% με πόρους που θα διατεθούν για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ θα αυξηθούν και οι δαπάνες για την Παιδεία».