Στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού τάσσεται το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή οργανωμένο σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για να τον εκθέσουν και «τσαλακώσουν».

Το δημοσίευμα των Νέων για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη προκάλεσε την αντίδραση σύσωμου του νέου φορέα. 

Νωρίτερα το πρωί η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με τον Κώστα Σημίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και όπως έχει ήδη επισημάνει στις δημόσιες ομιλίες της είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την σπίλωση της δημοκρατικής παράταξης.

Πυρά Γεννηματά κατά κυβέρνησης

Από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την είδηση ότι ερευνώνται οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη

"Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κώστα Σημίτη, τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση, δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Βενιζέλος: Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας

Ηχηρή παρέμβαση έκανε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

«Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας, όμως εκτίθενται ματαιοπονούν και εκθέτουν και την δικαιοσύνη» επισήμανε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη Βουλή στη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Στην παρούσα Βουλή, όπως είπε, δεν θα πρέπει κανένα άρθρο να ψηφιστεί με πλειοψηφία μεγαλύτερη από 179 βουλευτές, προκειμένου στην επόμενη Βουλή όλα τα άρθρα για να αναθεωρηθούν, να χρειάζονται πλειοψηφία 180 βουλευτών. Έτσι όπως είπε χαρακτηριστικά «η επόμενη Βουλή να είναι μια Βουλή αναγκαστικής αναθεωρητικής υπευθυνότητας και συναίνεσης»

Λοβέρδος κατά κυβέρνησης: Είναι αξιοθρήνητοι

«Έχουν χάσει κάθε μέτρο ηθικής και πολιτικής αντίληψης. Είναι αξιοθρήνητοι!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o Ανδρέας Λοβέρδος

Χρηστίδης: Είναι ικανοί να σπιλώσουν ακόμη και τον Ελ. Βενιζέλο

Με αιχμές προς την κυβέρνηση σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης σχολίασε τα όσα έγιναν γνωστά για έλεγχο των λογαριασμών του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι επικίνδυνοι και απόλυτα προβλέψιμοι. Μπροστά στον πανικό τους και την αγωνία να χτυπήσουν τη δημοκρατική παράταξη είναι ικανοί να σπιλώσουν μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Σημειώνεται, ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε συνέχεια του δημοσιεύματος των Νέων, σύμφωνα με το οποίο η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του από το 2000 έως σήμερα. δήλωσε: «Δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Θεοχαρόπουλος: «Είναι ντροπή- Απαράδεκτη η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής»

«Είναι απαράδεκτη η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Δεν έμαθαν τίποτε από την πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου. Είναι ντροπή» σημείωσε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.