Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «Μια βαριά σκιά όμως πέφτει πάνω στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι η συμφωνία για το Σκοπιανό που υπέγραψαν, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος» ενώ επανέλαβε ακόμα μια φορά πως «η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Ολόκληρο το απόσπασμα

«Κυρίες και κύριοι,

Μια βαριά σκιά όμως πέφτει πάνω στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι η συμφωνία για το Σκοπιανό που υπέγραψαν, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος.

Μια συμφωνία-ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας.

Ακόμα πιο ντροπιαστική είναι η χυδαία προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όσους διαφωνούν και διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας ως ακροδεξιούς.

Ξαναλέμε στον κ. Τσίπρα πως οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και πως οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες.

Και λέμε επίσης να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να ταυτίσει αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά. Την ίδια ώρα που κυβερνά επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο.

Θέλω λοιπόν εδώ, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία.

Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή.

Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Σημειώνεται οτι οι Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης χειροκρότησαν ένθερμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναφορά του οτι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.